Начало Медия Статии Любопитно 5 причини за появата на бръчки

Медия

5 причини за появата на бръчки

1297

Много специалисти в областта на дерматологията са на мнение, че бръчките най-често са резултат от лоши навици. Тук ще разберем кои от вредните ни привички ни състаряват.

1. Нездравословната храна или т.нар. Fast food
Тя съдържа много вредни мазнини, причиняващи запушване на кръвоносните съдове и капиляри, които подхранват кожата.

2. Слънцето и солариумът
Злоупотребата със слънчевите лъчи и със солариума нарушава целостта на кожните клетки. В допълнение, потъмняването, вследствие на излагане на слънце, изсушава кожата, което води до образуване на бръчки.

3. Захарта
Захарта има свойството да се свързва с молекулите на колагена, който е отговорен за еластичността на кожата. В резултат на употребата на захар се нарушава еластичността на епидермиса и се появяват бръчки. Изследвания потвърждават, че почти 40 % от всички симптоми на стареене са причинени от прекомерната консумация на сладки храни.

4. Тютюнопушенето
Учените провели експеримент сред близнаци, единият от които пуши, а другият – не. В резултат на това е установено, че любителите на цигари изглеждат с около 7 години по-възрастни от своите родственици непушачи. Има просто обяснение: никотинът нарушава храненето на кожните клетки и усвояването на витамин С – основния антиоксидант. В резултат се образуват подпухвания и бръчки.

 

5. Лошо избраните очила
Присвивате ли очи, за да видите нещо в далечината? Напълно закономерно при вас ще се появят бръчки тип „пачи крак“ около очите. Изберете други очила, за да съхраните за по-дълго младостта и красотата.

Откажете се от тези вредни навици и ще видите колко много ще се подобри състоянието на кожата ви. Освен това, за да се предотврати образуването на бръчки, да се увеличи еластичността на кожата и да се предотврати нейното преждевременно повяхване, е абсолютно необходимо да използвате качествена козметика. Продуктите от професионалната козметика Jean d’Arcel cosmetique напълно ще отговорят на нуждите ви, като са съобразени според типа кожа и ефекта, който искате да постигнете. 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ