Начало Медия Статии Естетична дерматология Фракционното подмладяване - стартиране на естествените регенеративни процеси в кожата

Медия

Фракционното подмладяване - стартиране на естествените регенеративни процеси в кожата

1254

Фракционното подмладяване е процедура за подмладяване на лицето, която се извършва с помощта на специална лазерна апаратура. Това е една много сложна процедура за решаване на широк спектър от кожни проблеми, които неизбежно възникват с остаряването на организма. Тя изисква високо ниво на професионализъм на експертите, които я правят. Провеждането на лазерно подмладяване имат право да извършват само специалисти с медицинско образование и завършен курс за работа с лазерно оборудване. Правейки процедурата в съмнителна клиника от неквалифициран козметик е възможно да получите отрицателен ефект вместо желаното подмладяване.

Фракционно лазерно въздействие е достоен вариант за тези, които търсят начини за подмладяване на лицето без хирургическа намеса. Между другото, този метод се използва не само на лицето, но също така и върху тялото. По-специално, с помощта на лазер могат да бъдат направени невидими белезите и стриите по тялото. Така че, лазерно подмладяване ще бъде интересно за тези, които имат интерес към проблема как да се премахнат стриите от тялото им.

Видове фракционно лазерно подмладяване

Принципът на този метод се състои в следното - фракционния лазер изпраща не един лъч, а множество микролъчи, които могат да повлияят на кожата по-точно и деликатно.

Фракционното лазерно подмладяване е разделено на два вида: аблативен и неаблативен.

  • Аблативното фракционно подмладяване често се нарича лазерен пилинг. По време на този пилинг лазерът премахва много малка част от най-горния слой на кожата. Така активира регенеративни процеси в кожата. Процедурата използва лазер с въглероден диоксид.
  • Неаблативното фракционно подмладяване е въздействие на фините лъчи върху кожни участъци, което се прави на строго определена дълбочина. Повърхността на кожата не е изложена на нараняване, а в по-дълбоките слоеве на кожата се активира производството на колаген и започва изпълването на изпарените под влиянието на лазерните лъчи кожни области с нови клетки.

Различните клиники и центрове използват различни видове лазери, но принципа на лазерния метод за подмладяване във всички случаи е един и същ: прилагане на контролирано увреждане на кожата, стимулиращо активно възстановяване и обновяване.

При всеки конкретен случай лекарят преценява каква лазерна техника ще бъде най-подходяща. Преди всяка процедура лазерът се настройва индивидуално за всеки пациент.

Грижа за кожата след фракционно лазерно подмладяване

Как да се грижим за кожата след лазерно подмладяване ще ви каже лекарят, който осъществява манипулацията. Изборът на козметика зависи от типа кожа и нейните индивидуални характеристики, както и задачите и обхвата на процедурата.

Два-три дни след третирането на кожата се образува коричка, която се отстранява в рамките на 3-4 дни. По това време, вие трябва да използвате препоръчваният от лекаря крем. След това в продължение на 1-2 месеца е необходимо преди всяко излизане да се сложи добър слънцезащитен крем на кожата, както и използването на подхранващ нощен регенериращ крем.

Важно е да отбележим, че лазерното подмладяване не само коригира свързаните с възрастта промени, които вече са се появили, но и забавя процеса на по-нататъшно стареене, започвайки механизма на подновяване на клетките на кожата.

 

 

Кой е подходящ за фракционно подмладяване и с какви други процедури се съчетава?

Процедурата се извършва винаги само след предварителна консултация със специалист. При силно изразени промени, свързани с възрастта, най-подходящо е да се направи лазерен пилинг, а не неаблативно подмладяване. В някои случаи не може да се избегне пластичната хирургия: блефаропластика, ендоскопски лифтинг на лицето или въвеждането на конци за повдигане. Но и при тях апаратните техники, като например лазерно подмладяване, помагат за укрепване и поддържане на ефекта.

С лазерните техники отлично се комбинират плазмолифтингът и мезотерапията, включително и биоревитализация с хиалуронова киселина.

Не е подходящо да се прави процедура за лазерно подмладяване на бременни и кърмещи жени, хора, страдащи от рак, диабет, тежка хипертония, псориазис и дерматози. Херпес и възпаление в засегнатата област също са противопоказание за процедурата. Лазерно подмладяване не се препоръчва за хора, склонни към келоидни белези или имащи случаи на витилиго в семейството.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ