Начало Медия Статии Пластична хирургия Ендоскопски лифтинг на лицето за премахване на свързаните с възрастта промени

Медия

Ендоскопски лифтинг на лицето за премахване на свързаните с възрастта промени

2292

В пластичната хирургия за подмладяване на лицето все по-често се използва ендоскопски лифтинг. Този вид фейслифт елиминира промените, свързани с възрастта, чрез минимални разрези - пункции. При това разрезите са разположени предимно в устната кухина и в косата, и по този начин са напълно невидими за очите на другите. Този метод позволява не само да се коригират промените на лицето, свързани с възрастта, но и да се променят наследствени несъвършени данни.

При какви случаи е препоръчителен ендоскопският лифтинг?

Ендоскопският фейслифт е ефективен при:

 • увисване и дълбоки бръчки  на челото;
 • мрачно, уморено изражение на лицето;
 • дълбоки бръчки между веждите;
 • дълбоки хоризонтални бръчки по челото
 • дълбоки назолабиални бръчки
 • бръчки тип "пачи крак"

Заключение относно осъществимостта на ендоскопския лифтинг на лицето може да направи само хирургът по време на предварителната консултация с пациента.

 

 

 

Каква упойка се използва при ендоскопски лифтинг?

При минимална намеса е възможно да се използва локална анестезия по време на операциято. При по-тежки комбинирани манипулации, трябва да се прилага обща анестезия.

 

Ендоскопски лифтинг на челото

Този метод дава възможност не само да се премахнат вертикални и хоризонтални бръчки по челото, но също така и да се премахнат бръчките "пачи крак" около очите, да се повдигне външния ъгъл на окото, да се коригира формата на веждите и да се премахнат "торбичките" под очите. В някои случаи, тази операция позволява избягването на блефаропластиката.

По време на операцията се използват специални мини винтове, които се прилагат на челната кост и фиксират меките тъкани.

Обикновено периодът на рехабилитация след такива пластики е не повече от две седмици. След това време мини винтовете се отстраняват.

 

Ендоскопски лифтинг на средната част на лицето

С  помощта на ендоскопския лифтинг на средната част на лицето може да се повдигне тази област, за да се постигне задържане на моделирания обем и да се намалят назолабиалните гънки.

По време на операцията се извършват два разреза на не повече от 2 см в окосмената част на главата и два разреза под горната устна в устната кухина.

Рехабилитацията след такава интервенция трае около 10 дни. В първите три дни се изисква специална грижа за устната кухина.

 

Съчетаване на операции

Ендоскопските интервенции могат да бъдат комбинирани не само помежду си, но и с всички други процедури против стареене, като блефаропластика или липосукция на долна част на лицето.

 

Предимства на ендоскопският лифтинг

 • Методът позволява отстраняване на вертикални и напречни бръчки по челото, повдигане на външния ъгъл на окото, промяна на формата и положението на веждите, премахване на "торбички" под очите.
 • При операцията кожата не се изрязва и не се разтяга, разрези по лицето не се правят.
 • Методът позволява да се елиминира нуждата от класическата блефаропластика.
 • Ендоскопският фейслифт дава устойчив изразителен ефект.
 • Периодът на възстановяване след такава интервенция не продължава повече от две седмици.

 

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ