Начало Медия Статии Пластична хирургия Блефаропластика - хирургична корекция на клепачите

Медия

Блефаропластика - хирургична корекция на клепачите

7509

Блефаропластиката е процедура, която решава такива разпространени проблеми, като например "торбички" под очите, отоци, асиметрични очи, прекалено големи клепачи, надвиснали над очите, които визуално състаряват дори младежко лице. Всички тези проблеми се случват поради неправилното хранене, лошата екологично среда, злоупотребата със слънчеви бани и наследствеността, което означава, че може да засегне всеки. Пластичната хирургия на клепачите е ефективен начин да се скрие възрастта и да се подмлади лицето.

Блефаропластиката може също да помогне да се избавите от фините бръчки около очите, да повдигнете ъгълчетата на очите, да премахнете излишното подуване.

Пластика на горните клепачи се прилага не само с козметични цели, но понякога, за да се подобри функционалността на окото: клепачите, надвиснали над очите значително намаляват периферното зрение и се стеснява полето на видимост, която затруднява способността за шофиране и специфична финна работа с ръцете.

Видове блефаропластика

Съществиват три вида пластики на клепачите:

  • блефаропластика на долните клепачи,
  • блефаропластика горните клепачи,
  • кръгова блефаропластика.

Първият вид блефаропластика се използва за премахване на "торбичките"  и отоците, които придават на лицето уморен вид, като това се прави с козметични цели. Докато при блефаропластика на горните клепачи се премахва излишната част от клепача, като това подобрява функционалното зрение и операцията може да бъде назначена от офталмолог. Кръговата блефаропластика се прави едновременно на горния и долния клепач чрез комбиниране на двата вида пластика в един.

Към разновидности на блефаропластиката спадат и корекцията на азиатска форма на очите (хирурга по време на операция създава европеиден тип гънка от кожата на клепачите), кантопексия (коригиране на увиснали ъгълчета на очите, което се прави в комбинация с блефаропластика на долния клепач), корекция на изпъкнали очни ябълки.

Резултати и ефикасност от блефаропластиката

За да оцените ефекта от тази процедура е достатъчно да видите резултатите "преди и след". Лицето е чудесно освежено, изглежда по-здраво и по-младо, погледът става отворен и сияйен. Но също така е полезно да видите и снимките на усложнения, които може да са следствие от блефаропластика, и да решите дали красотата изисква такива жертви.

Да, вероятността от сериозни усложнения е висока, но опитен хирург и проверена клиника може да намалят рисковете до минимум. Ето защо, за тези, които наистина се интересуват от качеството на блефаропластиката, цената не трябва да играе ключова роля при избора на клиника. 

Имайте впредвид, че в първата седмица след операцията лицето ще изглежда ужасно и страшно, но месец по-късно, когато изчезнат синините и отоците, ефектът ще е поразителен.

 

 

Усложнения след блефаропластика

Преди да се прибегне до операция, независимо от причината за вашето решение, трябва да сте наясно с възможните усложнения. Ранните усложнения включват подуване, посиняване, ретробулбарен хематом (най-опасното от ранните усложнения, при това проявление трябва да се свържете с офталмолог) и обръщане на долния клепач. Всички ранни усложнения обикновено изчезват един месец след операцията, белезите и подутините се разсейват, а ефектът е дълъг: от повторна блефаропластика няма да имате нужда за поне още десет години.

Късните усложнения почти винаги изискват повторна хирургия, защото са свързани с неправилно проведена операция. Те включват: блефароптоз (спадане на горния клепач); анормални белези, което води до редица проблеми, от различия в шевовете до значителна асиметрия на окото; сълзене (появява се в резултат на изместване на слъзните точки); "напукване" на окото, което се случва, когато роговицата не се навлажнява (поради премахване на прекалено голям участък от клепача).

Всички тези усложнения могат да бъдат избегнати, ако блефаропластиката се извършва в добра клиника под ръководството на квалифициран хирург. 

 

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ