Начало Медия Статии Естетична дерматология Плазмолифтингът - ресурс на младост вътре в нас

Медия

Плазмолифтингът - ресурс на младост вътре в нас

2343

Плазмолифтинг на лицето е въздействие върху проблемната област на пациента, чрез инжектиране на собствена плазма, богата на еластин и колаген. В резултат, вместо проблемна кожа, пациентът получава почти идеално гладка и млада, без недостатъци, пигментация и други неприятности кожа. Тази процедура наскоро започва да се използва в козметологията и е истински пробив. Преди това се е използвала в други медицински области.

Особеност при плазмолифтингът е, че връщането на младостта е чрез активиране на вътрешните ресурси на тялото и по този начин се осъществява въздействие върху основните системи на живота - имунната, регенеративната и обменната. При тази процедура не се прави абсолютно никаква външна намеса.

Плазмолифтингът е препоръчителен при увяхване и увисване на кожата, загуба на еластичност и плътност, както и увреждане на най-горния слой, или видима пигментация, промяна на тена и релефа на кожата. Тази процедура е съвършенно безопасна и се изключва напълно възможността от инфекция. Дава се абсолютна гаранция за резултата, тъй като отхвърляне и алергична реакция не са възможни.

Въздействието на плазмата върху системата на човешкото тяло увеличава растежа на стволови клетки, благодарение на което пълната функционалност на кожата се възстановява. Започва производството на хиалуронова киселина и колаген и се активира естествената хидратация на кожата.

Плюсове и минуси на плазмолифтинга

В полза на процедурата са такива аргументи като:

 • пълно отстраняване на фини линии и бръчки;
 • изравняване на общия тон на кожата;
 • активиране на растежа на стволови клетки на тялото;
 • укрепване на имунната система, с помощта на организма;
 • стимулиране на антиоксиданти;
 • кожните клетки стават по-наситени с кислород.


Има, разбира се, недостатъци:

 • болезност, вероятно на всички етапи;
 • инвазивна интервенция, макар и микроскопична;
 • риск от автоинфекция (например, ако в кръвта на човека има някои вирусни клетки, които не позволяват на себе си да се активират, те могат, от своя страна, да станат активни и да станат причина за здравасловен проблем).
 • резултатът не е видим веднага след процедурата, а след 10-14 дни;
 • процедурата е доста скъпа.

 

Мнения от пациенти, след плазмолифтинг

Пациентите, минали процедурата, са предимно доволни от резултата. Ефектът на подмладяване може да се забелязва в рамките на около 10 дни. Кожата става по-еластична, отпуснатостта изчезва, тенът се изравнява. Обновена и хидратирана, кожата става видимо по-млада и добре поддържана.

Има, разбира се, и отрицателна обратна връзка, която често се свежда до недоволство от високата цена на процедурата. Някои клиенти трябва да повторят тази интервенция, защото реакцията на плазмата зависи от индивидуалните особености на всеки организъм. Многото болезнени процедури също е решаващ отрицателен фактор.

Като цяло, в по-голямата си част отзивите от процедурата плазмолифтинг са възторжени.

 

 

 

Противопоказания

 • Наличието на остри заболявания от инфекциозен характер.
 • Бременност и кърмене.
 • Алергична реакция към анти- и про-коагуланти.
 • Аномалии в кръвосъсирването.
 • Наличие на сериозни заболявания.

 

Снимки преди и след плазмолифтинг

На снимките на процедурата преди и след ефектът е много забележим. Освен това, никакви следи от инжекцията не остават, няма оттоци на тъканите и напълно отсъстват синини. На снимка, направена след плазмолифтинг, кожата изглежда по-млада и по-здрава, отколкото преди.

 

 

Цени 

Цената на тази процедура е специфична. Тя зависи от това какъв вид специализирани материали са били използвани и от зоната на третиране. Важно е тази интервенция да се извърши със сертифицирано оборудване, препоръчано за плазмолифтинг.

Методът за изпълнение на процедурата също е важен, съществува обогатен и необогатен метод (който е много по-евтин). Също така цената на терапията зависи от броя на процедурите, не винаги е възможно да се правят само една или дори две процедури. Стандартен курс на плазмолифтинг включва две до четири манипулации.

Ценовият диапазон в България варира между 150 и 400 лв. за 1 процедура. в зависимост от третираната зона.

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ