Начало Медия Статии Козметология Фотоподмладяването - всичко, което трябва да знаете за него

Медия

Фотоподмладяването - всичко, което трябва да знаете за него

1221

В далечната 1993 г. се появяват първите устройства, използващи технологията на IPL (интензивна пулсираща светлина). За първи път говорят публично за тази технология, учените-изобретатели Андерсън и Париш 10 години преди появата на пазара на устройства за подмладяване. 

Тогава се казваше, че основата на IPL е селективната фототермолиза, което означава "избирателно поглъщане на хромофор (абсорбирано слънчево лъчение) молекули, съдържащи се в дермата и епидермиса, на светлинна енергия с определена дължина". В този процес се изпращат светлинни импулси в дълбоките слоеве на кожата, където светлината се превръща в топлина и това води до нагряване и разрушаване на тъканите (видими капиляри, космени фоликули, акне образувания, петна, разширени пори), при което околната тъкан не се поврежда. Освен това се стимулира естествената способност на кожата да се регенерира, увеличава се синтеза на колаген и еластин, ефекта от което е гладкостта на кожата.

 

Ще подчертаем, че IPL не е "нектара на младостта" и има своите противопоказания и ограничения. Разбира се, за един сеанс да се отървете от недостатъците е невъзможно, но като цяло, технологията дава наистина реални резултати.

Относно процедурата фотоподмладяване

Първоначално е нямало такова нещо като фотоподмладяване, тоест не е съществувала такава опция и уредите за IPL са се използвали само за обезкосмяване - по-точно премахване на нежелано окосмяване по лицето. Но скоро лекарите и пациентите започват да забелязват, че в допълнение към премахването на нежеланото окосмяване, от лицето изчезват и мрежата от разширени капиляри, старческите петна, акнето. В допълнение, значително намаляват бръчките около очите - вечният враг на всички жени. По-късно се появява отделна методика за подмладяване на организма.

След много изследвания експертите са идентифицирали редица "неприятности", с които фотоподмладяването ви позволява да се справите, като например пъпки, петна, видими вени и капиляри по лицето и тялото, липсата на еластичност на кожата, пигментация.

Понякога имаме тази ситуация: колкото е по-ефективен методът и колкото повече той елиминира недостатъците, толкова повече дискомфорт трябва да издържи пациента. Но фотоподмладяването просто счупи всички стереотипи!

Производителите разшириха технологията и сега процеса на подмладяване протича по следния начин:

Вие отивате в кабинета, удобно се настанявате на кушетката, изчаквайки, докато ви нанасят охлаждащ гел на зоната, която ще бъде третирана, слагате предпазните очила на очите си и ... си представяте че сте, например, на Малдивите. Приятна топлина се усеща върху кожата, като в същото време тя способства за подобряване на външния й вид.

 

 

Недостатъци и противопоказания

Разбира се, фотоподмладяването има своите недостатъци и противопоказания. Можете да проверите за себе си забележителния ефект, само ако отговаряте на множество условия.

Вие нямате право да прибягвате до процедурата, ако страдате от ендокринни нарушения, заболявания на сърцето и кръвоносните съдове; ако имате различни тумори; очни заболявания като катаракта и глаукома. Също така трябва да се избягва фотоподмладяване при алергии, възпаления на кожата, епилепсия, повишена матовост на кожата, наличие на белези.

Разбира се, на никой не би му дошло наум да прави фотоподмладяване по време на бременност, при повишена фоточувствителност или при остри вирусни инфекции.

Необходимо е да се откажете от процедурата, ако наскоро сте правили химически пилинг, приемали сте антибиотици  или сте се излагали на слънце.

Най-често фотоподмладяването се препоръчва на жени над 30 години, когато кожата вече започва да повяхва. Въпреки това, млади момичета прибягват до тази процедура, за да се избавят от акне, пъпки по лицето и мазна кожа. Тази процедура прекрасно се съчетава с мезотерапия и лазерен пилинг на кожата.

 

 

Преди, по време и след процедура фотоподмладяване

И така, отговаряте на условията и можете да си направите процедура за подмладяване на кожата. Какво трябва да направите? Първо, необходимо е да се премахнат всички козметични продукти. Не забравяйте, че кожата на лицето преди процедура задължително трябва да бъде чиста.

В зависимост от фототипа на вашата кожа терапевта ще изберете необходимия режим и ще определи графика на процедурите.

На третираната кожа може да се появи зачервяване или дори подуване, но не се безпокойте! Всичко това ще отшуми в рамките на 1-2 дни.

На мястото на мрежата от капиляри може да се образуват синини - те ще отшумят средно за 5 дни.

Пигментните петна след въздействието стават по-наситени като цвят, но и те изчезват от една и половина до две седмици.

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ