Начало Медия Статии Полезни съвети Съвети за запазване на перфектен маникюр

Медия

Съвети за запазване на перфектен маникюр

571

Добрият вид на ноктите  е задължителен за цялостния имидж на всяка уважаваща себе си жена. Най-лесният вариант, разбира се, е да се оставите в ръцете на опитна маникюристка, но ако нямате време за това, ще ви дадем някои простички правила и техники за домашна грижа.

Едно от най-важните условия лакът ви да издържа по-дълго време е да използвате качествени основи, лакове и топ-лакове. Освен, че ще спестите време и няма да се налага да правите маникюра си през ден, ноктите ви ще се запазят по-добре и рискът от пожълтяване на плочката ще се сведе до минимум.

Много е важно ноктите ви да не са мазни, когато ги лакирате. Изчакайте известно време в случай, че преди това сте сложили крем за ръце или сте използвали лакочистител.

Една домашна рецепта за повече трайност на маникюра ви – преди да лакирате ноктите си, потопете ги в ябълков оцет за няколко минути. Изчакайте да изсъхнат сами. Лакът за нокти ще се задържи по-добре, защото естествената мазнина от ноктите ви ще се премахне от оцета. 

Друго златно правило за траен маникюр гласи винаги да използвате основа за лак, иначе няма как да се надявате на добър резултат. Освен, че заздравява самия нокът, този продукт помага на основния лак да се задържи по-дълго върху ноктите ви.

Важно е също да нанасяте лака за нокти на тънки, а не на дебели пластове. Колкото по-дебел е пластът, толкова по-бързо ще се излющи и то на големи люспи. Изчакайте първият пласт да изсъхне максимално, преди да нанесете втория. Иначе ще се наложи да чакате двойно повече време докато и двата пласта изсъхнат достатъчно добре. Освен това, ако първият слой лак не е изсъхнал както трябва, най-вероятно ще се образува силно чуплив пласт, който ще падне още на следващия ден.

Топ лакът е онзи продукт, който запечатва финално това, което сте сътворили с ноктите си. След като изсъхнат двата пласта лак, сложете от него. За по-ефектен завършек изберете топ лак с допълнителен блясък.

Когато сте готови с всичко, оставете ръцете за десетина секунди под течаща студена вода. Това допълнително запечатва лака. Впрочем самият лак е добре да държите на хладно, най-добре в хладилника. Така той ще запази качествата си по-дълго време.

Бонус-съвет: Специалистите препоръчват да нанасяте качествен топ лак или гланц веднъж през ден-два на ноктите си върху лака, който имате. Така той по-бавно ще се износи, няма да пада на люспи и няма да се изтърква по края на ноктите.

И накрая – мажете ръцете си по няколко пъти на ден с крем за ръце или зехтин. Това помага не само на кожата на ръцете ви, но и на ноктите ви.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ