Начало Медия Статии Любопитно Парфюмът

Медия

Парфюмът

325

Знаете ли, че .... парфюмът издава характера ни?

Според редица изследователи парфюмът е нашата ходеща биография. Любимият аромат може да разкаже неща за нас, за които дори не сме предполагали. Може ли да разберем повече за дадена личност въз основа на парфюма му?  Ориенталски, цитрусови, плодови, цветни, дървесни, шипрови аромати – всички те разказват за същността ни.

Парфюмите от ориенталското семейство са горещи и чувствени и са съчетание на карамфил, кардамон, иланг-иланг, някои видове рози, мускус, ванилия, амбра, бергамот и други екзотични съставки.  Почитателките на тези аромати са родени съблазнителки. Те обичат да са център на внимание особено в мъжка компания. Мъжете дори не усещат как инстинктивно са привлечени от тях. Загадъчният им поглед внушаlа тайнственост и скрити желания. На представителите на силния пол няма да им е лесно с такава жена – в състояние е да опустоши сърцето и душата им. Тя е страстна, непостоянна натура. Държи изключително много на външния си вид и полага много грижи, за да изглежда перфектно. Свикнала е където и да отиде да оставя възхитени погледи след себе си.

Със свежият си и ободряващ аромат парфюмите с преобладаващи цитрусови нотки, внасят много настроение, зареждат с енергия и провокират сетивата към нови завладяващи преживявания. Ароматът на портокал е сладък или горчив, на мандарината – свеж и женствен, на грейпфрута – възкисел и освежаващ, на лимона – енергичен и завладяващ. Бергамотът пък внася деликатни и сладостни нотки.  Тези аромати са предпочитани от жените, които се отличават със силна воля и могат да отстояват твърдо позициите си. Изключително динамични, позитивни и жизнени личности, които обичат пътешествията, опознаването на нови страни и култури. Винаги са усмихнати, сърдечни и отзивчиви. Дълбоко в душата си са оптимистки, вярват в доброто и са много толерантни. Обличат се изискано и са изградили собствен оригинален стил. Харесват лекия грим, но за по-специални случаи прибягват и до по-смели експерименти. Обикновено планират всичко до най-малкия детайл и се стремят към съвършенство във всяко отношение. Те са уверени в себе си, самостоятелни, могат да изслушват внимателно и считат събеседника си за равноправен партньор. Способни са да постигнат много в живота, да се издигнат в обществото, да изградят завидна кариера. В любовта са изключително толерантни – не се бъркат в живота на партньора си, но не желаят и тяхното лично пространство да бъде нарушавано.

Парфюмите с преобладаващи плодови нотки (малина, капина, праскова, ябълка, койсия, пъпеш, диня) са изключителна комбинация от чувственост, лекота и трайност. Жените, които предпочитат тези аромати сякаш омагьосват с присъствието си. Често ги наричат „душата на компанията”. Обичат партитата, коктейлите, събиранията. Почти никога няма да ги видите в лошо настроение, винаги са много жизнени и заредени с оптимизъм. Симпатични, откровени и забавни те са в състояние за отрицателно време да повишават настроението на цялата компания. На тях може да се разчита в труден момент – винаги ще се отзоват и ще помогнат с каквото могат. Отличават се с креативно мислене, умеят да работят в колектив, притежават отлично чувство за хумор, обичат да се забавляват и да вземат с пълни шепи от живота. Флиртът, романтичните срещи, ефектното ухажване – това им доставя невероятно удоволствие, но когато открият мъжа на мечтите си, те отдават цялото си сърце. Не робуват на модните тенденции, имат изграден собствен елегантен стил и се придържат към него. Когато се гримират, най-голямо внимание отделят на очите си – очна линия, сенки в подходяща и често атрактивна тоналност, спирала за мигли.

Следва продължение

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ