Начало Медия Статии Полезни съвети Как да запазим красивият слънчев загар дълго след почивката на море 2

Медия

Как да запазим красивият слънчев загар дълго след почивката на море 2

1136

Грижа за кожата след почивката на море

На въпросът колко дълго може да се задържи тена след ваканцията, трябва да се вземат предвид индивидуалните особености на кожата. Ако кожата е изгоряла бързо не трябва да се очаква, че след почивката през юли тенът в комбинация с правилна грижа ще продължи до средата на есента.
Още през август притежателите на много светъл тип кожа ще бъдат бели както и преди. Но тези, които придобиват тен бързо и без съпътстващи проблеми, могат дълго време да ходят красиво почернели. Колкото по-малко е подложена кожата на уврежданията от ултравиолетовите лъчи, толкова по-дълго ще може да демонстрирате шоколадовия си морски загар.

  • Бронзанти

Те са най-лесният начин да се запази наситеността на тена без да се изсушава кожата. Качествените бронзанти имат в състава си тръстикова захар - дихидроксиацетон. Тази естествена съставка се абсорбира в повърхностните слоеве на епидермиса и при контакт с въздуха кожата потъмнява с нюанс на шоколад. Именно тя се използва за получаване на желания цвят по време на процедура за моментален тен. Друг плюс за бронзантите в допълнение към способността им да поддържат желаната интензивност на тена –  дълбоката хидратация на кожата. Това прави двойна ползата им от употреба.

  • Солариум

Най-ефективният начин да сте с постоянен шоколадов тен. За да поддържате желаният цвят на кожата си не е необходимо дълго време да ползвате солариума. Достатъчно е един път седмично по 5-7-10 минути.

 

Как да не „измиете“ тена си?

Всичко, което ще ексфолира кожата ще направи тена ви с един нюанс по-светъл.

  • Топлинни процедури

Горещата вана или душ с топла вода допринасят за това, горния слой на кожата да набъбне и неговото премахване да стане много по-лесно. Поради това е желателно да се ограничите до хладен душ, а ваната избягвайте за известно време. За запазване на летния загар не допринася и посещението на сауна и парна баня.

  • Механично въздействие

Не използвайте твърда гъба или скраб за тяло – колкото по-силно е ексфолирането, толкова по-блед е тенът.

  • Избелващи козметични средства

Проверете състава на ежедневната си козметика. Всички средства, съдържащи витамин С, екстракт от лимон, краставица и други компоненти, целта на които е да изсветляват кожата и да премахват пигментация, ще намалят интензитета на тена ви.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ