Начало Медия Статии Полезни съвети З метода да направим порите си по-малки - Метод 1 Правилно почистване

Медия

З метода да направим порите си по-малки - Метод 1 Правилно почистване

3256

Разширените пори са факт от живота, но само защото това е така, не означава, че не може да се направи нещо по този въпрос. Макар да не е технически възможно да се намали за постоянно размера на порите, можете да ги направите да изглеждат по-малки на външен вид с няколко полезни съвета и трикове. 

Метод 1 - Правилно почистване

 

1 стъпка

Винаги използвайте продукт за почистване без масла и изплакнете със студена вода. Един препарат за почистване без масла ще отмие мръсотията, мазнините и грима без да ограбва кожата от влагата, която е от съществено значение. Студената вода затваря порите.

 

 

2 стъпка

Използвайте глинена маска. Глинените маски имат тенденция да отнемат от кожата мазнини и вода и временно правят външния вид на порите по-малък. Потърсете глинени маски, които съдържат бентонит и каолинова глина.
Глинените маски може да пресушат лицето ви, ако ги използвате твърде често. В съчетание с други козметични продукти за лице, използвайте глинени маски веднъж, или най-много два пъти седмично.

Експериментирайте с глинени маски, които работят съвместно с толерантността на кожата. Някои маски са по-подходящи за чувствителна кожа, докато други - за мазна кожа. Говорете с козметик, ако не сте сигурни от коя глинена маска да си купите.

 

 

3 стъпка

Опитайте различни домашно приготвени маски за лице, като тази: смесете две цели яйца, четири супени лъжици захар и няколко капки от кисела течност (оцет или сок от лимон, лайм, портокал, грейпфрут). Разстелете сместа на цялото лице и изчакайте 15 минути. Изплакнете с ледено студена вода. Изсъхналата маска издърпва мръсотията и мазнините от порите, което им позволява да се затворят.

 

4 стъпка

Опитайте с тоник, или още тонер, който прави точно това, което подсказва името му: тонизира. Тези козметични продукти могат да бъдат използвани от мъже и жени, и могат да бъдат особено полезни, ако кожата ви има излишен блясък през деня от натрупване на мазнина. Тонерите ще помогнат за премахване на мазнината и блясъка, помагат за предотвратяване на обриви, и пазят порите от задръстване, като по този начин те изглеждат по-малки.
Използвайте тоник, след като почистите, но преди да хидратирате лицето. Почистете лицето си, след това нанесете малко тоник - в зависимост от това в каква форма го купите, то може да го пръскате или да го втриете - и след това нанесете хидратиращ крем.
Ако кожата ви не е капризна, прилагайте тоник всеки ден, за да минимизирате вида на порите и да се намали излишният блясък. Ако кожата ви е по-чувствителна, използвайте тоник през ден или всеки трети ден, за да се намали рискът от прекомерно изсушаване.

 

 

5 стъпка

Използвайте астрингенти. Астрингентите са подобни на тонерите, с изключение, че те често са по-силни и на алкохолна основа. Те предизвикват лицевите тъкани да се свиват и затегнат, като намаляват размера на порите. Алкохол или ацетон базирани астрингенти се препоръчват само за толерантна мазна кожа. Астрингентни като тези може да са твърде сурови и изсушаващи за чувствителна и суха кожа.

Природни астрингенти също могат да бъдат намерени. Те включват следното:

  • Хамамелис
  • Розова вода
  • Вода от портокалов цвят
  • Зелен чай
  • Ябълков оцет
  • Краставица
  • Бъз

 

 

6 стъпка

Използвайте ексфолиация на кожата, за да се изчистят запушените пори. Ексфолирането означава да се премахне мъртвия слой от епидермиса, наречен рогов слой. Ексфолирайте кожата си със скраб или есксфолиант за лице, като може да използвате пръстите си или гъба или четка за измиване на лице (не търкайте твърде енергично). Ексфолирането трябва да е най-много два пъти седмично.

 

7 стъпка

Използвайте химическа ексфолиация на кожата за по-целенасочен подход. За по-силен вариант, опитайте химически пилинг. Химическият пилинг е по-силен, отколкото обикновените ексфолианти, така че не забравяйте да го използвате пестеливо или да засилвате степента на ексфолиация бавно, така че кожата ви да свикне с по-високите концентрации постепенно.
Алфа-хидрокси киселините (AHAs) са вид химически ексфолиант. AHAs могат да бъдат закупени в търговската мрежа и да се използват у дома за професионална степен на химическа ексфолиация. Потърсете AHAs, които са на основата на гликолова киселина.
Бета-хидрокси киселините (BHAs) също са полезни. BHAs са мастноразтворими, за разлика от AHAs, което означава, че могат да проникнат дълбоко в мазната кожа и да ексфолират от вътре на вън. BHAs са подходящи за хора с кожа, особено склонна към акне.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ