Начало Медия Статии Козметология Пилинг с гликолова киселина

Медия

Пилинг с гликолова киселина

4735

Какво е гликолова киселина?

Гликоловата киселина (GCA) е алфа-хидрокси киселина (AHA), от групата на естествено срещащи се вещества, често наричани "плодови киселини", тъй като те се намират естествено в различни плодове и други храни. В естественото си състояние, гликоловата киселина се намира в сока от захарна тръстика. Водещи дерматолози и пластични хирурзи в света отдавна са оценили положителните резултати от AHA процедури. Многобройни клинични публикации доказаха ползата за подобряване на външния вид на кожата и текстура. Подобрения са наблюдавани при пациенти със суха, мазна и склонна към акне кожа, и с пигментация, свързана с възрастови петна и мелазма.

 

 

 

Много кожни проблеми са причинени от или свързани с прекомерно натрупване на мъртвите кожни клетки, което прави кожата удебелена и може да доведе до запушени пори. Терапията с AHA помога да се отстранят повърхностните слоеве на кожата, има стягащ ефект и се справя много добре с кожните пигментации.

Какво е пилинг с гликолова киселина?

Терапията пилинг с гликолова киселина е специфична техника за подновяване на кожата. По време на този процес, по-висока концентрация на GCA се прилага върху кожата за кратък период от време и след това химически се неутрализира до края на лечението. Тази процедура бързо премахва увредения слой на повърхността на клетките на кожата, разкрива се свежа кожа, както и се стимулира клетъчното възстановяване и преструктуриране на по-дълбоките слоеве на кожата. Тази процедура може да помогне да се появяви нова кожа, която е по-гладка, по-здрава, по-стегната и плътна.

Кой е подходящ за пилинг гликолова киселина?

За да определите дали трябва да си направите такъв пилинг, при консултацията със специалист ще обсъдите вашата медицинска история, чувствителност на кожата и очаквания от пилинга. Ще се изработи програма специално за вас с подходящия вид и времето за пилинг.
Много условия могат да повлияят на чувствителността и реактивността на кожата ви спрямо гликоловата киселина. Терапевтът може да Ви препоръча за кратко да прекратите употребата на определени продукти, в зависимост от вашата медицинска история.

 

 

Какви подобрения може да очаквате с поредица от пилинг с гликолова киселина?

- омекотяване на фините линии, причинени от вредното въздействие на слънцето

- намаляване на грубите линии, причинени от вредното въздействие на слънцето

- повишена гладкост в структурата на кожата

- леко или умерено изглаждане на белези от акне

- изсветляване на пигментацията

- увеличаване на блясъка на кожата

- минимизиране на размера на порите

 

Как ще изглеждате и чувствате след терапията?

Първоначално кожата ви може да бъде малко червена или подпухнала. Това може да отнеме до една седмица за подновяване и възстановяване на състоянието на външния вид на кожата ви, за да се върнете към ежедневието си. През този срок някои пациенти изпитват следните усещания: парене, сърбеж, лека болка или дискомфорт, стягане, чувствителност към слънцето и олющване на повърхностния слой на кожата. Усещанията ще намалят в хода на седмицата, като кожата се връща към нормалния си външен вид. Аналгетици могат да се използват при болка.

 

Има ли някакви евентуални отрицателни реакции към пилинга с гликолова киселина?

Процесът може да причини:
1) възпаление на акне поради дълбоко почистване на порите,
2) херпес симплекс пристъп при пациенти, които са имали предишни херпесни инфекции (особено ако не се използва превантивно лечение)
3) подобно на акне възпаление около устата (пери-орален дерматит).
4) някои пациенти могат да получат преходни зони с хипер- или хипопигментация (оцветяване или обезцветяване) след процедурата.
Ако тези реакции не се третират, те обикновено отшумяват. Въпреки това, добре е да уведомите терапевта си.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ