Начало Медия Статии Козметология Как да премахнем бръчките - начини за справяне с тях

Медия

Как да премахнем бръчките - начини за справяне с тях

3679

Преди да обявим война на бръчките, първо трябва да разберем защо и как са се появили. Така предизвикателството да се справим с тях ще бъде много по-лесно. Козметолозите разделят бръчките на три групи: повърхностни, мимически, и такива, който се появяват в резултат на характеристиките на структурата на лицето. С възрастта организмът хормонално се пренастройва, а кожата постепенно губи своята еластичност. Ако не предприемем нищо и пропускаме да се грижим за нея, леките бръчки ще стават по-дълбоки и по-видими.

Видове бръчки

1. Повърхностни бръчки

Наричат се още "епидермални" и влияят върху повърхностния слой на кожата - епидермиса. Основната причина за появата им е сухота на кожата. Проблема се изостря от неправилна грижа и прекалено използване на солариум - това дехидратира кожата и унищожава еластина и колагена. Ето защо най-добрата рецепта срещу такива бръчки е редовното овлажняване. Изпълнението на тази задача може да бъде поверено на процедурата мезотерапия с коктейл от хиалуронова киселина, а за да се стимулира производството на еластин и колаген е необходимо да добавите към нея и други полезни процедури, като например вкарване с ултразвук в дълбоките слоеве на кожата на висококонцентрирана ампула за хидратация. В ежедневието си използвайте хидратиращи козметични продукти и пийте вода, за да се компенсира липсата на течности в организма. При това кафе, чай, сокове - не се броят.

 


2. Мимически бръчки

Тези бръчки се появяват по-често при хора, които са склонни към бурно изразяване на емоциите си. Те са разположени в областта на челото, между веждите и областта на устните. През деня мускулите се съкращават до хиляди пъти и се образува кожна гънка, която постепенно престава да се изглажда и остава под формата на тънка линия. В днешно време за коригиране на този вид бръчки се използват инжекции с ботокс, което ограничава подвижността на мускулите за доста дълъг период от време - от 6 до 8 месеца. Въпреки това ботоксът не овлажнява и не подхранва кожата, така че съществува риск след 40 години в допълнение към мимическите бръчки да се появят и повърхностни. За да избегнете това, специалистите препоръчват преди инжекциите ботокс да преминете курс лазерно подмладяване, биоревиталиция и мезотерапия. Ежедневната ви козметика трябва да е създадена за справяне с мимическите бръчки, като серията RENOVAR на Лаборатории Jean d'Arcel cosmetique, чиито продукти са с екстракс от фитостволови клетки от ябълка и имат изразен анти-бръчки ефект - коригират фините линии и предотвратяват образуването на дълбоки бръчки.

 

 


 

3. Структурни бръчки

Те са свързани със структурни елементи на лицето. Най-яркият пример - назолабиалните бръчки. При хората с лошо изразени по рождение скули бузите увисват по-бързо (вследствие на гравитацията), в резултат на това назолабиалните бръчки се появяват много по-рано, отколкото при други хора. Решаване на проблема става с въвеждането на така наречените филъри (пълнители) - те добавят обем и повдигат скулите. В допълнение, трябва да се научите да спите по гръб и тогава бръчките няма да прогресират. И обратно, при странично положение по време на сън, фиксирате бръчката и тя става силно изразена.


 

Козметични процедури в борбата с бръчките

Салоните за красота предлагат широк спектър от методи, които отлично помагат да се избавите от дълбоките бръчки по лицето (като мимическите бръчки например).

Това са процедури като:

  • Пилинг - извършва се с помощта на салицилова и трихлороцетна киселина (за отстраняване на дълбоки бръчки). Тези съставки проникват дълбоко в кожата, помагат за изглаждане на вдлъбнатини и отстраняват дълбоките бръчки по лицето.

 

  • Микродермабразио - кожата на лицето се полира със специално устройство, съдържащо кристали от силиций и алуминий. Това е една от най-предпочитаните процедури от жените.

 

  • Обработка на кожата на лицето с течна плазма (плазмолифтинг) - това е един напълно нов метод, който е несравним. С помощта на специална апаратура повърхността се обработва с плазма (може да се направи по цялото тяло). Резултатът се вижда още след първата процедура. Отстраняването на всякакви кожни дефекти по лицето няма да бъде невъзможно.

 

Има много методи, които имат положителен ефект и помагат за отстраняване на бръчки. Имайте предвид, че правилният сън е от съществено значение и в комбинация с подходящи козметични терапии можете да запазите кожата на лицето си в отлично състояние дълго време.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ