Начало Медия Статии Козметология Микродермабразио - микрошлифовка на кожата

Медия

Микродермабразио - микрошлифовка на кожата

6713

Кожата ни е изложена на екологичните елементи всеки ден. С течение на годините, слънчевите лъчи, замърсяването и други вредни вещества могат да окажат влияние върху състоянието й. Терапията МИКРОДЕРМАБРАЗИО може да помогне за намаляване или премахване на бръчките и фините линии, "пачи крак", старчески петна, белези от акне, лека и нежелана пигментация, които се появяват върху кожата с течение на времето.

Какво е Микродермабразио?

Микродермабразио е нехимична, неинвазивна процедура, която използва микрокристали за отстраняване на най-външния слой от кожата – сухите, мъртви клетки, за да разкрие по-млада, с по-здравословен вид кожа. Терапията микродермабразио също така насърчава производството на нов слой на клетките на кожата с по-високи нива на колаген и еластин, което допълнително подобрява външния вид на кожата ви. Микродермабразио е много по-нежна терапия, отколкото дермабразио. Дермабразио е по-интензивна процедура, използвана за лечение на дълбоки линии, бръчки и белези по лицето, както и за лечение на екстремно вредното въздействие на слънцето върху кожата.

Кой е подходящ за тази терапия?

Пациенти с фини линии на лицето или бръчки, старчески петна, слънчеви увреждания, неравномерна пигментация, запушени пори, проблеми в структурата на кожата или дребни белези, са добри кандидати за микродермабразио. Пациенти с розацея или акне могат също да се възползват от микродермабразио процедури. Нежните микрокристали могат да премахнат или да подобрят кожните несъвършенства чрез премахване на горния слой мъртви и повредени клетки на кожата, за да се разкрие нова, свежа кожа. Идеалните кандидати за микродермабразио са здрави възрастни, които имат сравнително незначителни несъвършенства по кожата и имат реалистични очаквания за това, което може и не може да направи терапията микродермабразио. Тъй като микродермабразио е лека, неинвазивна процедура, която не може да поправи увисването на кожата или дълбоките бръчки на лицето, тези въпроси трябва да бъдат решавани с процедури като лифтинг на лицето, лазерно стягане на кожата и др.

 

 

Микродермабразио при акне

Микродермабразио може да се използва за лечение на акне и белези, причинени от акне. Терапията микродермабразио може да елиминира или значително да намали появилите се по-леки белези. Въпреки това, за дълбоки белези от акне (известни като "белег от едра шарка" или "белези от акне пикел") микродермабразио може да не е в състояние да осигури желаните резултати. По-дълбоките белези обикновено могат да бъдат лекувани ефективно с дермабразио или химически пилинг. Пациенти с активно акне могат също да се възползват от микродермабразио процедури, които ексфолират кожата и правят чисти запушените със себум и мръсотия пори. Тъй като полиращото действие на кристала и отстраняването на клетките на кожата може да влоши акнето, една консултация с дерматолог или козметичен хирург се препоръчва и може да помогне да се определи дали акнето или белезите от акне на пациента могат да бъдат ефективно лекувани с микродермабразио.

 

Микродермабразио при Розацея

Розацеята е хронично възпаление на кожата на лицето и се характеризира със зачервяване, видими кръвоносни съдове, подуване и/или кожни обриви, които изглеждат подобни на акне. Микродермабразио може да се използва за намаляване на зачервяванията, свързани с розацея. Въпреки това, ако сте били диагностицирани с розацея и се обмисля микродермабразио, трябва да се консултирате с дерматолог или козметичен хирург преди лечението, поради това, че микродермабразио може да се отрази негативно върху активната розацея.

Кой не е подходящ за тази процедура?

Микродермабразио не се препоръчва за хора, които имат дълбоки белези, активни келоиди, недиагностицирани лезии, скорошно херпес огнище, брадавици по лицето, активно акне (етапи 3 и 4), автоимунно заболяване или диабет. Бременните жени не трябва да се подлагат на микродермабразио. Кандидатите, които са прекарали наскоро химически пилинг или друга процедура за кожата като колагенови инжекции трябва да чакат от две до три седмици преди извършването на микродермабразио. Бъдещите пациенти трябва да се въздържат от кола маска и излагане на слънце в продължение на няколко седмици преди терапията микродермабразио. Индивидите с дълбоки белези, гънки или други умерени до тежки кожни дефекти трябва да обмислят по-силно третиране като химически пилинг, дермабразио, или лазерен пилинг на кожата.

 

Следва II част

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ