Начало Медия Статии Козметология HIFU или СМАС лифтинг без скалпел

Медия

HIFU или СМАС лифтинг без скалпел

2676

HIFU /високо интензивен фокусиран ултразвук/, е нов, по-ефективен и безопасен метод за подмладяване на кожата и възстановяване на меките тъкани на лицето, който ви дава възможност за 30-60 минути, да върнете времето назад!

Ултразвуковият СМАС-лифтинг е техника, която е предназначена за тези, които не са готови да си направят пластична хирургия, но биха искали значително да стегнат и повдигнат кожата си. Милиони хора искат да изглеждат по-млади, но не много от тях се обръщат към пластичните хирурзи, заради рисковете, свързани с операцията. Надеждата на пациентите да стегнат кожата на лицето и тялото, без рискове за здравето, свързани с операцията, се сбъдна. Новият метод на ултразвуков лифтинг или, с други думи, нехирургичният СМАС-лифтинг, позволява на процедура, която се отнася към областта на пластичната хирургия, да се пренесе в областта на терапевтичната апаратна козметология.

Факт е, че до скоро беше невъзможно да си представим днешната реалност - СМАС лифтинг без скалпела на хирурга.

Това е единствената процедура, чието въздействие не е насочено към кожата, а към мускулно-апоневрозния слой, по-известен като СМАС слой.

Ултразвуковият СМАС лифтинг най-често се извършва еднократно и не изисква рехабилитация. Само си представете: без синини, без ужасно подуване и без зачервяване на кожата! Т.е. веднага след процедурата ще изглеждате страхотно!

 

Предимства пред други технологии

Високо интензивният фокусиран ултразвук няма аналог. Това е единствената процедура, която въздейства на дълбочина 4,5 мм и достига мускулно-апоневрозния слой. Ултразвуковият СМАС лифтинг прекрасно се съчетава с други апаратни и инжекционни технологии, тъй като има своe място на прилагане. Например, той е подходящ за тези клиенти, които не са подходящи за Thermage поради анатомичната структура на кожата им (тънка кожа).


Предимства пред пластичната хирургия

Хирургическата намеса винаги крие допълнителни рискове - дълъг и болезнен период на рехабилитация, възможни промени във външния вид, нервно напрежение, риск от наркоза. Не е изключен и така наречения човешки фактор - цената на неуспеха е прекалено висока. Неоперативният СМАС лифтинг е оптималното решение за клиенти, които искат да изглеждат млади, но се колебаят дали да се подложат на пластична операция и искат по-изразен резултат, без период на рехабилитация.

 

Показания за процедурата:

· Отпусната, увиснала кожа на брадичката и в областта на шията;

· Изменение на контура на лицето и контура на подчелюстната област;

· Изменение на линията на долната челюст;

· Задълбочаване на назолабиалните бръчки, увиснали ъгли на устата;

· Отпускане на веждите;

· Възрастови промени около очите;

· Двойна брадичка;

· Изменение на контура на скулите;

· Гравитационна птоза на тъканите на лицето и тялото.

 

Предимства на процедурата:

· Процедурата е безболезнена;

· Не изисква специална подготовка и анестезия;

· Процедурата се извършва еднократно, с нарастващ ефект в продължение на 1-3 месеца;

· Стабилен, силно изразен в рамките на 1-1.5 години ефект;

· Не е необходим период на рехабилитация.

 

Как протича процедурата?

Терапевтът премахва грима преди процедурата и прави на кожата специална маркировка. След това върху кожата се нанася гел, за да се осигури визуализация на меката тъкан и плъзгането на ултразвуковия накрайник. Специалистът придвижва ултразвуковия накрайник в строго съответствие с приложените маркировки.

В резултат на ултразвуковата енергия се нагряват колагеновите и еластинови влакна от повърхностния слой на мускулно-апоневрозната система (SMAS), колагеновите влакна се съкращават на дължина, обемът на СМАС се редуцира, осигурява се незабавен лифтинг на лицето. Въздействието на ултразвуковата енергия води до активиране на нов синтез на колагенови и еластинови влакна, което осигурява нарастване на ефекта на процедурата в продължение на няколко месеца.

Процедурата се извършва най-малко на две нива на ултразвуково въздействие с два различни сензора. По време на въздействието на съответния слой меките тъкани образуват успоредни една на друга пунктирни линии, състоящи се от точки на термокоагулация, еднакви по размер. Това създава мрежа от точки на термокоагулация.

Общото времетраене за обработка на цялото лице отнема 30-50 минути. По време на процедурата клиента усеща интензивно затопляне и изтръпване. Непосредствено след нея се усеща напрежение на кожата. В рамките на два или три дни може да се появи леко подуване и незначителен оток на третираните зони.

Незабавният лифтинг се осигурява от два фактора: намаление на обема на СМАС слоя и придвижването му нагоре в резултат на точкова коагулация, компресия и намаляване на дължината на колагеновите влакна. В рамките на 2-3 седмици третираната мека тъкан ще бъде малко по-болезнена, усещането е като след интензивно физическо натоварване.

Лифтинг ефектът ще нараства в рамките на 2-4 месеца. Стабилният резултат в повечето случаи продължава в продължение на няколко години (24-36 месеца).

 

Препоръки след процедурата:

· Не се мийте с топла вода до един час след процедурата.

· Не ходете на сауна в следващите 2 дни след процедурата.

· Избягвайте да използвате ексфолианти за една седмица след процедурата или докато се възстанови чувствителността на третираните области.

· Можете да приложите козметика веднага след процедурата.

· В случай на активно излагане на слънце, в продължение на 1 месец след процедурата използвайте слънцезащитни средства с SPF на най-малко 30.

 

Безопасност и ефикасност

Безопасността и ефикасността на ултразвуковият СМАС-лифтинг се потвърждава от многобройни клинични тестове и проучвания, както и практика в огромен брой клиники, големи болници и изследователски центрове в САЩ (Harvard Medical School; Wellman Center for Photomedicine; Northwestern University School of Medicine; University of California at San Diego).

Ефектът на повдигане, получен в резултат на процедурата с високо интензивен фокусиран ултразвук (HIFU), се среща в 89% от пациентите и се увеличава в рамките на 90 дни след процедурата. Тя е толкова значима и безопасна, че за първи път в историята тази апаратна технология получава регистрация от FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ) в категорията "Лифтинг".

 

Противопоказания за провеждане на процедурата:

· Бременност и кърмене;

· Прием на антикоагуланти;

· Хирургична интервенция върху зоната на въздействие в предходния месец;

· Акне в тежка форма (по лицето или шията);

· Метални импланти в областта на процедурата (зъбни импланти и зъбни коронки не са противопоказание);

· Диабет;

· Отворени рани, възпалителни заболявания и увреждания в зоната на въздействие;

· Онкологично или тежко ендокринно заболяване, остри възпалителни заболявания;

· Склонност към образуване на келоиди белези;

· Наличие на пейсмейкър.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ