Начало Медия Статии Козметология Фитостволовите клетки – елексир за младост

Медия

Фитостволовите клетки – елексир за младост

316

Чували ли сте за швейцарският сорт ябълки, който още в средата на 18 век се славел с това, че веднъж откъснати, плодовете оставали свежи и гладки в продължение на месеци? Освен това, ако кората на дървото или обвивката на необрания плод бивала наранена, тя имала свойството да се регенерира и заздравява. Но вкусът им бил прекалено кисел и не ставали за ядене, затова дълго време никой не се интересувал от тях...

Почти 200 години по-късно биотехнолозите  откриват, че издръжливостта на ябълката се криела в необикновените й стволови клетки. Поради суровия климат, в който вирее /Швейцарските Алпи/ растението е развило силни механизми за регенерация и по-активни стволови клетки. В следствие на това откритие учените решават по лабораторен начин да ги възпроизведат и да ги изполват за козметични и подмладяващи терапии. 

В човешката кожа съдържанието на стволови клетки е около 7%, като с възрастта пада до 2%. Те имат изключително важна функция и от тяхното състояние зависи здравето на кожата. Възрастта, ултравиолетовите лъчи, включително от солариумите, цигареният дим  водят до увреждане на стволовите клетки, броят им намалява, намаляват и регенериращите възможности на кожата. Появяват се петна, капиляри, бръчки.

Лаборатории Jean d’Arcel  създадоха серията RENOVAR, чиято основна съставка е екстракт от  фитостволови клетки от ябълка. Неговите основни задачи са да активира защитните функции на стволовите клетки, да увеличи синтеза на колаген, да намали вредите от ултравиолетовите лъчи, да намали ефекта от свободните радикали, да осигури безхирургичен микролифтинг, да намали появата на нови бръчки и не на последно място да действа като анти-бръчки филър и запълващ активатор.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ