Начало Медия Статии Естетична дерматология Термаж – новата ера в подмладяването 2

Медия

Термаж – новата ера в подмладяването 2

765

Как протича самата процедура?

Процедурата е без предварителна подготовка, като например кръвни изследвания, тъй като е неинвазивна, за разлика от операцията. Терапията е комфортна, без упойка. Обикновено процедурата отнема около 45 минути за очите или лицето и 90 минути за по-големите части на тялото.

Терапевтът ще премахне грима с подходящ продукт за почистване и ще отбележи областите, които пациентът смята, че е необходимо да се обработят. След това ще започне да третира маркираните зони, като използва специален накрайник, който генерира радиочестота върху кожата. След като накрайника е върху кожата, ще почуствате първия охлаждащ ефект, придружен от вибрации. Вибрацията продължава, но вече с ефект на загряване, като се работи чрез нагряване и ремоделиране на базисните колагеновите фибри в дермата и по-късно охлаждащия ефект се появява отново, като процедурата се изчерпва с всеки импулс.

 

Как ще изглеждате веднага след процедурата?

Можете да се върнете към нормалните си дейности веднага след процедурата, тъй като няма нужда от време за престой в клиника. Грим може да се приложи веднага след сесията. Минимално зачервяване се наблюдава при някои пациенти, но то обикновено изчезва в рамките на няколко часа. Синини и дискомфорт са рядкост след процедурата Thermage. Понякога се наблюдава леко подуване, но то изчезва за два или три дни.

Колко процедури ще са ви нужни?

Ако сте между 30 и 50 години, една процедура може да бъде достатъчна. Ако сте над петдесет, две третирания шест месеца едно от друго за постигане на оптимални резултати, а след това поддръжка на всеки една до две години.

Кога мога да направя следваща процедура Термаж?

Трудно се намират проучвания за това, но обикновено е добре да изчакате най-малко 3 месеца преди да повторите.

 

 

Трябва ли се прави поддръжка?

Повечето хора повтарят терапията на всеки 2 години. Ако сте над 50 години, най-добре да се повтаря лечението веднъж годишно.

Има ли някаква специална подготовка или последващ режим?

Не, за разлика от пластичната хирургия, няма синини. Не е необходимо да се прекъснат някакви лекарства или да не се приема храна в деня преди лечението. Можете да се върнете към нормална дейност в деня след процедурата. Някои пациенти проявяват временно зачервяване за няколко часа след лечението, но обикновено няма подуване или посиняване. Рядко могат да се появят повърхностни обриви.

Има ли протипопоказания?

Всеки, който има пейсмейкър или сърдечен дефибрилатор, активни кожни инфекции в третираната зона, или бременност, не трябва да се подлага на тази процедура.

Възможни други странични ефекти:

- Зачервяване. Термаж може да доведе до преходно зачервяване на кожата, което обикновено ще се разсее в 1 до 2 часа след третирането.
Сърбеж. Винаги има лека възможност за образуване на коричка, сърбеж или мехур. Това е повърхностно и като цяло не води до каквито и да е белези и се третира като слънчево изгаряне или друго повърхностно нараняване на кожата.
- Подуване (леко до умерено). Обикновено се случва веднага след лечението, особено по лицето. Това е временно и обикновено изчезва в рамките на 2 до 5 дни.
- Вдлъбване. Рядко се наблюдават малки вдлъбнатини. Те обикновено са временни, но в много редки случаи може да бъдат постоянни. Малки неравности са докладвани в размер на 0,14%, което е по-малко от 1,0%.
- Липса на чувствителност. Възможно е да има временно променено усещане или преходно изтръпване на мястото на третиране. Това рядко явление се отшумява в рамките на седмица.
- Натъртване или образуване на синини. Рядко се случва.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ