Начало Медия Статии Полезни съвети Правилната грижа за кожата на възраст 30-40 години - 2 част

Медия

Правилната грижа за кожата на възраст 30-40 години - 2 част

1333

Възраст, тип кожа и вид на стареене

Както вече споменахма, след 30-те при избора на средства против стареене е важно да се вземат под внимание не само възрастта и типа на кожата, а и типа на вашето стареене. Това ще ви помогне да се ориентирате в голямото разнообразие от козметични продукти и салонни терапии и да изберете най-ефективните за вас.

Например, ако сте склонни към дребнобръчков тип стареене, тогава вашата домашна грижа обезателно трябва да включва подхранващи кремове и маски, които ще помогнат за изглаждане на бръчките и премахване на чувството за сухота и стягане на кожата.

Ако имате деформационен тип стареене, добър ефект ще има от серуми, кремове и маски, които укрепват стените на съдовете, подобряват микроциркулацията и по този начин се осигурява лифтинг ефект.

Домашна грижа за зряла кожа

Жените на възраст между 30 и 40 много често си задават въпроса как да съвместят в своята домашна грижа всички необходими средства, ако имат няколко проблема. Например, дама на 35, която вече се нуждае от редовни грижи против стареене, но в същото време все още има мазен блясък в Т-зоната или периодични възпаления и запушване на порите?

Отговорът е - дайте предимство на тези средства, които решават няколко от проблемите ви. Например, крем с проретинол дава не само положителен ефект върху мастните жлези, но също така има мощно анти-ейдж въздействие.

Ако имате суха и дехидратирана кожа, склонна към дребнобръчков тип стареене, подхранващ крем с пептиди не само ще помогне за изглаждане на бръчките, но и за премахване на сухотата, напрежението и беленето на кожата.

Ако ситуацията е по-сложна и в допълнение към свързаните с възрастта промени и запушването на порите има повишена чувствителност на кожата и склонност към купероза, ви съветваме да обърнете вниманието си към професионалната козметика. Защото сред професионалната козметика могат да се намерят средства, които насърчават подмладяване на кожата и прочистване на порите (например средства с AHA киселини), но освен това те са адаптирани за чувствителна кожа, включват в себе си антикуперозен комплекс и няма да дразнят дори и най-чувствителната кожа.

Грижи за кожата в козметичен кабинет

След 30 години е желателно да включите към домашната грижа за кожата и професионални козметични процедури за подмладяване. Дамите в тази възраст обаче често допускат една и съща грешка – започват веднага с „тежката артилерия“ - инжекции или сериозни апаратни методики.

Това не са процедури, с които да започнете вашите салонни грижи. Това са процедури, които са необходими при приключване на анти-ейдж курс и то само ако постигнатите резултати не ви удовлетворяват.

Процедурите, с които е добре да стартирате, трябва да имат комплексно въздействие не само върху кожата, но и на мускулите на лицето и шията, кръвоносните и лимфните съдове. На първо място е необходимо да се подобри кръвообращението, обмяната на веществата и тъканния трофизъм.

Такива процедури са:

След това можете да включите към вашата грижа и някои инвазивни процедури, като например повърхностен химически пилинг.

А лазерен пилинг, инжекции и други сериозни манипулации могат да бъдат като завършек на курса от процедури против стареене. Именно при такъв подход най-вероятно ще се нуждаете много по-малко от подобни интервенции (или няма да са нужни изобщо), а добре поддържаната и подготвена кожа много по-лесно ще се справи с подобен стрес.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ