Начало Медия Статии Полезни съвети Полезни съвети за хубава кожа I

Медия

Полезни съвети за хубава кожа I

280

Дерматолозите ни дават няколко основни препоръки за ежедневни грижи, за да запазим младостта на кожата си през годините. Да не забравяме обаче, че за постигане на оптимални резултати трябва да бъдем упорити и последователни.

  • За повече еластичност.

Здравата кожа е мека и гладка. За да бъде такава, много е важно да я почиствате редовно. Вечер задължително използвайте тоалетно мляко или почистващ лосион, дори да не сте слагали грим през деня. С него ефикасно ще премахнете мъртвите клетки и замърсяванията от кожата. Тенът ви ще се избистри и хидролипидният слой ще се възстанови. След това нанесете подходящ за вашата кожа крем или витамин С. Полезно е също да се приемат достатъчно течности и да се консумират храни, съдържащи наситени мастни киселини – те допринасят много за мекотата и еластичността на кожата.

  • Изберете оптимална хидратация

Здравата кожа е хидратираната кожа! Човешкият организъм е съставен основно от вода и ако изпитва недостиг, това неизбежно води до проблеми, в значителна степен и за кожата. За да запазите вида на лицето си сияен по-дълго време, заложете на комбинацията от анти-ейдж и хидратация.

  • Заложете на витамин С

Всеки ден си подсигурявайте плодове, съдържащи витамин С. За външна употреба си вземете серум или ампула  с витамин С. Нанасяйте го сутрин върху лицето, шията, деколтето и външната страна на ръцете. Използвайте и крем, който съдържа минимум 5% витамин С. Положителният ефект ще забележите още след шест месеца употреба. Витаминът е мощен антиоксидант, предпазва кожата от пораженията, причинени от ултравиолетовите лъчи и я стимулира да произвежда колаген, прави тена сияен.

  • Защита от петна

Напредването на възрастта е предпоставка за появата им, затова през всеки сезон използвайте крем със слънцезащитен фактор, като го нанасяте по лицето, шията и ръцете.  Започнете с тези грижи доста преди 40-годишна възраст, когато започват да се появяват петната, тоест преди да се е стигнало до образуването на меланин, вследствие на продължителното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

  • Срещу торбички под очите

Ако вече имате такива, не е препоръчително да спите нито по гръб, нито по корем, защото когато главата е в наклонено положение, линфният дренаж на лицето се затруднява. Околоочният крем, който нанасяте вечер, не трябва да е прекалено мазен, за да не подпухнете. Ако сутринта имате торбички, леко потупайте с пръсти областта под долните клепачи – така ще елиминирате задържането на вода там и торбичките ще се смалят.

  • Грижете се за ръцете си

Не ги забравяте, защото те са сигурен издайник за възрастта на жената. Ако сега не полагате грижи за ръцете си, след 50-те ще съжалявате за пропуснатото време. Ръцете са снабдени с тънък хидролипиден слой, който покрива повърхността на кожата и действа като външна бариера, защитаваща я от бактерии и гъбички. При здравата кожа има баланс между мазнината и влагата в нея и затова тя е еластична. Но тъй като този слой е тънък, ръцете трябва да се мажат многократно с крем през деня, да се избягва излагането им на силен студ или силна топлина, да се пазят много от слънцето, да се бършат с хавлиена кърпа. Ползвайте и специални ръкавици в домакинската работа.

 

 

Очаквайте част II на Полезни съвети за хубава кожа

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ