Начало Медия Козметични съставки Органичен силиций

Медия

Органичен силиций

1185

Силиций - металоид, наличен в структурата на минерални и органични съединения, биологично активен. Активира интраадипозния ефект на c-AMP, стимулира липолизата и хидролизата на триглицеридите, без да се намесва в клетъчния метаболизъм.

Този структурен елемент на съединителната тъкан е строителният материал за макромолекули като еластин, колаген, протеогликани и структурни гликопротеини.

Регулира и нормализира клетъчния метаболизъм и клетъчното делене. Подобрява овлажняването и регенерацията на еластиновите влакна. Предотвратява образуването на свободни радикали.

Силициевият дефицит засяга негативно органите и тъканите, съдържащи колаген. Силициевият атом е вътре в колагена, действайки като "лепило" за отделните колагенови влакна. Като цяло, колагеновата структура, подобно на известната молекула на ДНК, се навива като пружина, давайки на клетките и органите своята еластичност и леко плъзгащи движения. Следователно, силицият може да бъде от жизненоважно значение за структурата на колагена и гладкото му еластично движение. Колагенът дава сила и гъвкавост на съединителната тъкан, което на свой ред дава здравият и стегнат вид на кожата и кожните тъкани.

Показания:

- повяхнала кожа;

- биологично и фото стареене;

- стрии;

- целулит;

- отпускане на кожата.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ