Начало Медия Статии Естетична дерматология Неоперативни козметични процедури на лицето 2

Медия

Неоперативни козметични процедури на лицето 2

1138

Продължение
 

4. Лазарен пилинг

С помощта на светлинен лъч се изгарят и отстраняват няколко повърхностни слоя клетки от кожата (колкото пъти мине лазерът, толкова слоя се изчистват), за да се премахнат пигментацията, бръчките и неравностите. Чрез тази процедура се стимулира образуването на колаген и в резултат бръчките и вдлъбнатините се заличават по естествен начин.

ЗА – процедурата обикновено се извършва в специализирана клиника и води до мигновен резултат.

ПРОТИВ – по-агресивната лазерна обработка може да причини изгаряне и рани. Не коригира отпуснатата кожа. Зачервяването понякога изчезва чак след няколко месеца, независимо колко опитен е лекарят, който е правил процедурата.

КОМЕНТАР – тази процедура се смята за по-безопасна и по-ефикасна от микродермалната абразия, но е по-скъпа. Трябва да сте сигурни, че лекарят, който ще я извърши е висококвалифициран.

 

5. Запълване на бръчки

Колаген от волска или от ваша собствена тъкан се обработва в лабораторни условия, след което се инжектира в мястото на бръчките, линиите около устата и белезите от акне, за да се изглади кожата. Същият материал може да се използва и за коригиране на устни.

ЗА – инжекциите с воски колаген се поставят бързо, само с местна упойка. Резултатите имат трайност повече от година. По-сложна е процедурата с използване на собствена тъкан – нужни са около 10 седмици, за да се развие тъканта.

ПРОТИВ – възможни са алергични реакции към волския колаген. При използването на тъкан от вашето тяло този риск не съществува. Младите хора се повлияват много бързо и успешно. Процедурата със запълването на бръчките е два вида – с временен и с постоянен ефект. Ако не сте доволни от резултатите от постоянното запълване, за съжаление в случая повече нищо не може да се направи. Процедурата с собствен колаген струва около 50 пъти повече в сравнение с тази с волски колаген, като понякога са необходими пет процедури.

КОМЕНТАР – резултатите зависят от квалификацията на лекаря. Изберете си опитен специалист, за да не се наложи повторно запълване на бръчките.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ