Начало Медия Статии Козметология Куперозата - какво представлява и как да се справим с нея 2 част

Медия

Куперозата - какво представлява и как да се справим с нея 2 част

3614

Методи за лечение на купероза по лицето

В момента има много методи за лечение на купероза по лицето, които включват електрокоагулация, лазерно лечение, фотоподмладяване, специален масаж на лице и козметика против купероза.

Електрокоагулация - това е най-бързият начин да се избавите от мрежата от венички и спуканите капиляри. По време на процедурата дадения кръвоносен съд се обработва с игла, през която минава електрически ток, в резултат на чието влияние съдът престава да функционира, не е пълен с кръв и поради това става невидим. Все пак по кожата остават следи от иглата. Този метод може да отстрани средните съдове с 3 мм в диаметър. Броят на сесиите, определени от лекаря, са в зависимост от степента на увреждане. При неголяма площ с увреждания може да се направи само едно посещение при специалист, в противен случай електрокоагулацията трябва да се повтори след 1-2 седмици. След процедурата, на кожата може да се появи коричка, която пада след няколко дни. През летния период ще бъде необходимо да се прилагат слънцезащитни средства и да се избягва въздействието на слънчевата радиация.

 

Лечение на купероза с лазер се прави само при пълно отсъствие на симптоми на болестта. Процедурата е подобна на електрокоагулацията, като единствената разлика е, че вместо електрически ток се използва светлина на определена дължина на вълната. По време на процедурата, кръвоносните съдове склерозират, поради което този метод на лечение понякога се нарича също лазерна склеротерапия. Курсът се състои от няколко процедури, които се отличават с бързата скорост на изпълнение, минимален риск и липсата на странични ефекти. След процедурите са необходими специални грижи за кожата. Важно предимство на лечението на купероза с лазер спрямо електрическата коагулацията е възможността за еднократно въздействие върху цялата площ на кожата, която е обхваната от съдовата мрежа.

Фотоподмладяването е най-модерната и най-новата методика за лечение на купероза по лицето. По време на процедурата, светлинната енергия активира коагулация на кръвоносните съдове, което е и причината те просто да "изчезнат". Следва да отбележим, че пилинг при купероза не противопоказан, тъй като това се явява допълнителен етап на лечение с помощта на фотоподмладяване. В този случай, трябва да използвате пилинг въз основа на папаин и бромелаин, които са растителни ензими. Също така, след този метод на лечение се препоръчва да използвате слънцезащитен крем, да правите маски с лечебна кал и да тонизирате кръвоносните съдове, като променяте студена вода с топла.

 

 

Масаж на лицето при купероза се извършва само по испанска методика, при която силно и дълбоко въздействие се прави в централната част на мускула. Едновременно с това периферните участъци изискват още по-силно въздействие, защото именно там са зоните с понижен тонус. Такъв масаж спомага за укрепване на кожата.

Като козметични продукти за лечение на купероза могат да се използват различни кремове, маски и ензимен пилинг. Пилинг при купероза, както е споменато по-горе, може да се осъществи само на базата на растителни ензими.

Процедурите радиочестотен термолифтинг, озонотерапия и мезотерапия са също съвременни варианти за лечение на купероза.

 

Купероза по лицето: лечение в домашни условия

Лечението на купероза у дома предполага отказ от вредните навици, изстискване на пъпки, прием на добавки, които включват витамини C, K и P, ограничаване на въздействието на ултравиолетовите лъчи.

В домашни условия може да използвате различни маски, кремове, тоници, включително приготвени самостоятелно. Нанасяйте ги с гъби или четки, което да не травмират кожата отново. Можете да нанасяте козметичните средства с върховете на пръстите си, но с нежни движения.

Допълнително лечение на купероза у дома може да правите с помощта на нетрадиционната медицина. Към тези средства се отнасят екстракти от лайка, маските от сурови картофи, пресни плодови маски, маски на основата на лечебни растения, състава на които може да варира значително в зависимост от наличието на необходимите съставки.

 

Обобщение относно лечението на купероза

Кожата трябва да се следи много внимателно отблизо, за да се отбележи появата на зачервяване и различни обриви. Ако е необходимо, се консултирайте с лекар, който ще открие патологията, ще назначи адекватна терапия и ще избере правилните методи за лечение.

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ