Начало Медия Статии Полезни съвети Как да запазим красивият слънчев загар дълго след почивката на море

Медия

Как да запазим красивият слънчев загар дълго след почивката на море

751

Морският загар, прекрасен сам по себе си, често ни напомня за лятната ни почивка на морския бряг и неминуемо става повод да разказваме на приятелите си за екзотичните места, които сме посетили. Загорялата кожа привлича погледите, по нея не могат да бъдат видяни малките дефекти, не изисква прикриващ грим и като цяло тенът се асоциира със здравословен начин на живот и с красота и атрактивност.

Напълно естествено е мъжете и жените, които се връщат от почивката си на море, да търсят начини да запазят красивия тен толкова дълго, колкото е възможно. Нека да разгледаме най-семплите начини за поддържане на шоколадовия цвят на кожата и в същото време да се грижим за нея след период на интензивно излагане на слънце.

Подготовка за отпуската

Още преди пътуването е необходимо да изберете правилната козметика за вашата кожа. Това са кремът с UV защита и крем за удължаване трайността на тена или обикновен овлажняващ крем за тяло. Специализираната козметика предпазва кожата от прекомерна ултравиолетова радиация и от изгаряне. Съответно, колкото по-малко бъде увредена кожата, толкова по-малко ще се бели и по-дълго ще остане дълбокия и наситен цвят. Смисълът на крема за удължаване на тен е в дълбокото овлажняване, което рядко може да се постигне с обикновения крем за тяло. Той се нанася след душ и се оставя да действа през нощта.

Правилен загар

За да не започне кожата да се бели още по време на ваканцията е необходимо да се подходи разумно към въпроса за времето и продължителността на излагане на слънце. Най-доброто време за слънчеви бани, особено в първите дни - това са утринните часове, до около 10 часа, и късния следобед - 17-18 часа. В първите дни е по-добре да бъдете на сянка - ултравиолетовите лъчи проникват и там, но не толкова много, в сравнение с местата, където кожата е изложена на пряка слънчева светлина. Постепенната подготовка на кожата за слънчевата светлина ще предотврати бързото излющване на повърхностния кожен слой, съдържащ меланин.

Кожата на лицето се нуждае от специални продукти с най-високо ниво на защита от ултравиолетовите лъчи, защото ако останалата част от тялото можете да скриете с облеклото, лицето ще продължава да бъде изложено на слънчевата светлина. Козметичното средство за устни също трябва да бъде с максимален SPF.

 

Храненето, като начин за поддържане на тен за дълго време

Разнообразната диета е важна за здравето на кожата, независимо дали предпочитате морските или ски курорти. Ако говорим за начини за подобряване на състоянието на кожата и способността ѝ да се възстанови след излагане на слънце, то отдайте предпочитанията си на първо място към различни видове риба. За щастие морските курорти са най-доброто място да се поглезите с прясна риба и други морски дарове. Видовете по-тлъсти риби съдържат омега-3 полиненаситени мастни киселини, които имат благоприятен ефект върху кожата, спомагат за подобряване на външния ѝ вид и еластичността ѝ.

Витамините са важни, особено тези от тях, които имат ясно изразен антиоксидантен ефект - витамин C, A и E. Под въздействието на слънчевата светлина в кожата се образува голямо количество свободни радикали, които увреждат клетъчните стени. Увредените клетки не живеят дълго. Те умират и се излющват от повърхността на кожата. За да се компенсира липсата на тези витамини, трябва или да приемате витаминно-минерален комплекс, или да не се ограничавате в консумацията на зрели плодове, зеленчуци, сокове и други вкусни и полезни неща.

Следва част 2

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ