Начало Тип кожа Мазна кожа Нечиста акнеична кожа Лосион за Тяло с Бадем

Лосион за Тяло с Бадем

Арт.№ 1151
0.0/5 от общо 0 оценки
58.00 лв (с ДДС)
 бр
В наличностДоставка до 24ч.

Информация за продукта

Нежен, натурален лосион за тяло с екстракт от бадем. Подхранва и е много подходящ за чувствителна или раздразнена кожа. Съдържа комбинация от натурални растителни емулсии, които доставят енергия и жизненост на тялото. . Стимулира естествената регенерация на кожата. Коктейлът от естествени масла придават нежен аромат и копринено усещане на кожата. Съдържа екстракт от Мафура, който е използван в традиционната медицина от местното население на Африка за лечение на инфекции по кожата в продължение на хиляди години. Богат на естествени есенциални мастни киселини, подхранва, съживява.

Предимства:

  • Не съдържа парабени.
  • Хидратира, подхранва и едновременно с това възстановява.
  • Има голяма приемственост от чувствителна кожа.

Размер: 200мл.

Активни съставки

Олио от Жожоба

Олиото от жожоба се добива от орехоподобните семена на пустинното растение жожоба (основни области на отглеждане: Калифорния, Аризона, Мексико).То е уникално в целия растителен свят, от химична гледна точка всъщност то е течен восък (при стайна температура) и практически не гранясва. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с алкохоли. Свойствата му са подобни на тези на китовата мас, която е била използвана в миналото. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата създава невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.

Олио от Сусамово Семе

Ароматното олио се добива чрез горещо или студено пресоване, а също и чрез химична екстракция на семена от сусам. Семената се събират на ръка, поради което сусамово олио е относително скъпо. Олио от сусамово семе съдържа много лецитин, магнезий и фосфор, до 4% комплекс от захар и протеинови молекули (гликопротеини). Този тип протеин е важен компонент от роговия слой на кожата и го прави по здрав. Олиото от сусамово семе действа като елексир за красотата и има хилядолетна история. Прониква дълбоко в клетките на кожата и помага да се отделят вредните отпадни вещества. Подходящо е за суха, смесена и застаряваща кожа, тя става значително по-мека и гладка. Сусамовото олио може да се използва и като слънцезащитно средство с естествен фактор 2.

Екстракт от Розмарин

Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.

Хиалуронова Киселина - мощен хидратант

Единственото по рода си средство за свръх хидратация. Jean d'Arcel cosmetique използва висока концентрация биотехнологична хиалуронова киселина, която показва отлични биологични свойства и силен ефект. Хиалуроновата киселина е съществена част от извънклетъчното пространство и допринася не само на способността за задържане на вода от кожата, но и на възстановителния механизъм на тъканите. Хиалуроновата киселина привлича и задържа водни молекули около клетката си в кожата. Една молекула хиалуронова киселина може да се свърже с вода до 600 пъти от собственото си тегло. Нискомолекуярната хиалуронова киселина се използва за проникване в по-дълбоките слоеве на кожата за интензивна хидратация и дълбоко въздействие, а високомолекулярната хиалуронова киселина се използва за постигане на хидратация на повърхността на кожата. В резултат на това съдържанието на влага в кожата се увеличава значително. Кожата е значително по-гладка, тонуса и еластичността й се подобряват, малките бръчки се заличават.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

Бетанин - Екстракт от Захарно Цвекло

Захарното цвекло се отглежда от края на 18-ти век заради високото си съдържание на захар (18 до 20%). То е един от най-важните източници за получаване на захарни суровини, представлява около 45% от световното производство на захар в наши дни. Екстрактът от захарно цвекло е богат на полизахариди и овлажнява благодарение на изключителната си способност да задържа вода. Бетанинът предпазва кожата от механични и химични увреждания, подобрява чувствителността й и е изключителен продукт против стареене.

Масло от Ксимения - вид жълта слива

Ксимения /Ximenia americana/ е малко разклонено дърво със сходни на слива жълти плодове, което произхожда от Етиопия и саваните на Африка, но се среща и в Австралия, Индия и в Америка. Ксимения има прилика със сандалово дърво и се нарича също 'фалшиво сандалово дърво'. Цветовете на ксимения са зеленикавобели със силен, изключително приятен аромат. Плодовете са с размер на слива с елипсовидна форма и когато узреят получават жълт или оранжев цвят. Тези плодове имат ядка, която съдържа 68 - 75% масло. Маслото от ксимения е богато на ненаситени мастни киселини, приблизително 96%. То също така съдържа 40 - 56% олеинова киселина и 5 - 15% ксименова киселина, това са само част от най-важните им вещества. Маслото от ксимения има значителна хранителна стойност, омекотява, хидратира и ревитализира кожата по естествен път. Помага да се запази целостта на клетъчната стена и има ефект против стареене на кожата.

Масло от Мафура

Дървото Мафура (Мити-Май, по известно като Махагон) е вечнозелено с бавнорастяща твърда дървесина, което е достига на височина до 30м. Мафурата има гладка, червеникавокафява кора, тъмни гладки листа и кремаво жълти цветове с приятен аромат. Тя е позната от африканската медицина и от традиционната козметика. Всички части на това дърво - листата, кората и семената се използват. Високото съдържание на мононенаситена олеинова киселина (45 - 55%) осигурява добра устойчивост на маслото. Маслото от мафура също е с високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина (8-13%) + линоленова киселина (1.5%), която тялото не е в състояние да синтезира по естествен път. Маслото от мафура при досег с кожата се преобразува в биологично активни вещества, които лекуват рани, имат антибиотични и противовъзпалителни свойства.

Екстракт от Овес

Овесът е широко разпространена зърнена култура с произход от Африка. От древни времена овесът е добре познат на фито-медицината и се е ползвал като домашно приготвено лекарство. Овесът има силни защитни свойства и се прилага при кожни обриви, екзема и измръзване. Учените са открили около хиляда различни вещества в овеса, от тях най-значими за козметиката са: аминокиселини, витамини, баласти, микроелементи и флавоноиди. Овесът има противовъзпалително и заздравяващо раните действие, притежава и антибиотичен ефект. Той успокоява кожата и я прави мека и еластична, подобрява защитните и възстановителни й функции. Високото съдържание на микроелементи манган и цинк, много незаменими мастни киселини и витамини от В-групата е допълнително предимството на овеса. Предпазва от загуба на влага, чрез което хидратацията става значително по-трайна.

Документи за сваляне

Facebook коментари

Последно разглеждани

Лосион за Тяло с Бадем 58.00 лв
Лосион за Тяло с Бадем

Лосион за Тяло с Бадем

NATURELLE
58.00 лв (с ДДС)
  • Инфо
  • Активни съставки
  • Документи
  • Коментари
Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ