Начало Медия Статии Козметология Златото – висококаратна грижа за кожата

Медия

Златото – висококаратна грижа за кожата

563

Защо злато в козметиката? Още в древността златото е използвано с козметична цел – да изглади и опъне кожата, да я освежи и предпази от възпаление. Вложено в козметични продукти, златото оказва изключително благотворно влияние върху кожата, придава й свеж и сияен вид.

Смятано за символ на лукса и абсолютната власт, златото е благороден метал, от чиито свойства са се възползвали в китайския императорски двор от хилядолетия. В древен Китай слагали в мехлемите златни листа, вярвайки в заздравяващите свойства на златото, а в Индия златото е използвано за лечение на сърдечни заболявания – смятало се е, че подобрява кръвообращението.

Съвременните научни изследвания доказват, че златото ускорява процеса на електронен трансфер с металните йони в кожата и спомага за по-доброто усвояване на кислорода, в резултат на което метаболитните процеси на клетката се ускоряват, стимулира се синтезът на колаген и еластин. Прилагано локално върху кожата, златото оказва противовъзпалителен и антибактериален ефект, а в ролята на антиоксидант – стимулира регенеративните процеси и същевременно засилва ефекта на придружаващите го активни вещества.

Известно е, че златото е в състояние да привлича около себе си течност 300 пъти повече от собственото му тегло. Нанесено върху кожата, то пречупва светлината по начин, който й придава изключително нежно и меко сияние. Въпреки че количеството на проникналото в кожата злато е много малко, то оказва значително въздействие: атомите му помагат за контрола на киселините в клетъчното ядро и стимулиране на обмяната в клетките. Освен това златото спомага за освобождаването на кожата от ненужните вещества, унищожава вредните свободни радикали и предотвратява преждевренното й стареене. Кожата изглежда по-млада, гладка и с равномерен блестящ тен.

Немската компания за ампули ARCAYA създаде ампулата Golden repair – Златно възстановяване за лифтинг и повдигане на кожата. Луксозната ампула съдържа екстракт от чисто злато и екстракт от хайвер на сьомга, които подобряват метаболизма на кожата, придават й нова енергия и сияен вид. Клетките са подхранени, микроциркулацията подобрена, кожата е стегната, изгладена и повдигната, с нова еластичност, блясък и свежест.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ