Назад до Козметичен салон

МИКРОИГЛЕНА МЕЗОТЕРАПИЯ

Какво представлява естетичната терапия с микроигли - микроиглена мезотерапия?

Разработването на този метод е провокирано от изследвания в областта на дерматологията, които доказват, че множеството убождания на кожата с микроигли провокира естествена ѝ регенерация чрез производство на нови клетки и нов колаген. Този процес води до възстановяване на кожата и справяне с най-честите проблеми: белези от акне и шарка, белези от операции, бръчки, разширени пори, пигментни петна, стрии, като в същото време се повишава абсорбацията на козметични продукти.

С помощта на специален накрайник се създават хиляди микроканали, които преминават през епидермиса и стигат до дермата на кожата. Това стимулира задействането на естествения защитен механизъм на организма и неговото самовъзстановяване. Най-просто казано – организмът смята, че е наранен и започва да се лекува, произвеждайки нови кожни клетки, колаген и еластин. Това е един естествен начин на подмладяване, който в сравнение с другите методи е наистина безопасен. 

Крайният резултат, който се търси с тази терапия, е да се подобри структурата на кожата, да се намали грапавия й вид, да се сведат до минимум фини линии и бръчки, както и да се намали хиперпигментация на кожата.

Къде може да се използва тази техника?

Може да се прилага на цялото лице, шия, деколте, ръце, крака и корем. Навсякъде, където кожата е структурно слаба или има стрии, контурни деформации, като например вдлъбнатини и широки депресирани белези. Наблюдава се също намаляване на вертикалните линии около устата след няколко сесии.

Колко процедури са необходими?

Техниката с микроигли за създаване на канали в дермата, е много подобна на технологията с лазер, която използва механизъм за термично въздействие, но е много по-евтин вариант. Точно както при лазера, се правят серия от терапии, три до шест сесии в зависимост от тежестта. При консултацията със специалист ще се определи колко сесии са подходящи за вас. След постигане на крайния резултат ние обикновено препоръчваме една до две сесии годишно за поддържане на резултата.

Какво може да очакваме след процедурата?

След терапията, мястото е възможно да бъде зачервено за срок до максимум пет дни при по-чувствителните кожи, като можете да носите грим на следващия ден, за да се скрие зачервяването. Някои хора могат да усетят малко повече парене, стягане и леко лющене. Забележима разлика в текстурата на кожата ще се прояви в рамките на следващите няколко седмици.

ЦЕНИ:

Микроиглена терапия с пептидна маска АРСЕЛМЕД - 120 лв.

Микроиглена терапия с хиалуронова маска РЕНОВАР - 120 лв.

При закупуване на пакет от 6 процедури отстъпка 20% от общата стойност!

Запази час
loading...