Начало Медия Статии Козметология Целулитът - има ли изход?

Медия

Целулитът - има ли изход?

445

Юни е и вероятно вече сте се размечтали за предстоящата си лятна почивка на брега на морето или пък, защо не, на палубата на някой круизен кораб. Започвате да мислите за багаж, дрехи, бански... И тогава идва моментът на истината – безкомпромисното огледало разкрива цялата картина: неестетичната „портокалова кожа” се е развихрила през зимата и сега е в апогея си!
Спокойно, имате още малко време да започнете интензивни грижи и да сте в перфектна форма за летните пътешествия!

Какво всъщност е целулитът? Истината е, че това не е просто козметичен дефект, а според медицината е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността и е наречено „Дистрофия на мастната тъкан при жени”. Според проучвания, близо 90 % от жените са засегнати в различна степен от „портокаловата кожа”.

Причините за появата й са разнообразни, като започнем от наследствената предразположеност, възрастта, нездравословното хранене, наднорменото тегло, и стигнем до заседналия начин на живот, вредните навици, като прием на алкохол и тютюнопушене, резки промени в теглото, хормонален дисбаланс, стресът, замърсената околна среда.

Има ли изход? Мога ли да се преборя с това? Въпрос, който всяка жена си задава, когато застане пред огледалото.

Решението е комплексно – борба на много фронтове – балансирано хранене, прием на достатъчно вода, повишена двигателна активност, салонни дерматологични процедури и домашна грижа. И не забравяйте – редовните и целогодишни усилия ще ви се отблагодарят и няма да ви се наложи три седмици преди лятната почивка да се чудите откъде да започнете.
Ще се от щастливките ако целулитът ви е в начален стадий. Много бързо с помощта на един курс от подходящи терапии и прилагане на антицелулитни продукти в домашни условия ще се справите с този проблем. При напреднал стадий обаче ще са необходими доста повече усилия и съчетаване на различни професионални методи. Целта е редуциране на „портокаловата кожа”, намаляване на мастната тъкан, предотвратяване задържането на течности и видимо изглаждане на кожния релеф. Задължително трябва да обърнете внимание и на балансираното здравословно хранене, както и да повишите двигателната си активност.
С какво да започнете? Без антицелулитна диета няма как да се получат резултати. Започнете веднага режим на хранене, който напълно изключва тестени и сладки храни, алкохол, мазни меса и сирена, и наблегнете на свежи плодове и зеленчуци, богати на целулоза, яйца, ядки, нетлъсто месо и риба. Старайте се да приемате хранителни продукти с минимално количество овкусители, консерванти и подобрители. Пийте достатъчно вода и течности. Прясно изцедените сокове са богати на витамин С, който ускорява обмяната на веществата. Зеленият чай пък е високо съдържание на антиоксиданти, които подпомагат извеждането на токсини и шлаки от организма, основни причинители на целулита.
Спортът е другото важно нещо в борбата с целулита. Най-подходящо е плуването, защото водата тонизира кожата и действа благоприятно на кръвоносните съдове, а мазнините се изгарят само в условията на интензивно снабдяване на тъканите с кислород. А с тренировки, укрепващи мускулите ще предотвратите нови прояви на целулит.
Важна част от борбата с целулита са и салонните процедури. Мезотерапията е метод, при който в проблемните зони се инжектира коктейл от вещества, активно влияещи върху разграждането на мазнините и тяхното извеждане от организма.
Ултразвуковата кавитация, според съвременните изследвания, е най-надеждният и безвреден метод за разрушаване на мастните депа. В Jean d’Arcel cosmetique center се извършва с Кавилифт - апарат, който използва нискочестотни ултразвукови вълни /40 KHZ/ за разрушаване на мазнините в организма, което води до общо отслабване и до коригиране на формите на тялото.
Антицелулитният масаж с вендузи разрушава колагеновите стени на целулита и опъва портокаловата кожа. Масажът с вакуум може да помогне за сваляне на килограми, но най-вече изравнява и заглажда повърхността на така наречената портокалова кожа.
За домашна грижа професионалната козметика за лице и тяло Jean d’Arcel cosmetique създаде линия за тяло с таласо елементи, която се грижи за цялостния контур на тялото – Thalasso body.
Какъвто и метод да изберете не забравяйте, че най-доброто решение е комбинирането на професионална програма с подходящи антицелулитни продукти за домашна употреба, балансирано хранене и двигателна активност. Всичко това съчетано с постоянство и упоритост ще доведе до желаните резултати.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ