Начало Медия Статии Полезни съвети С носталгия по лятото 2

Медия

С носталгия по лятото 2

372

Продължаваме с практичните съвети за красиви крака:
 
  • Дрениращи и укрепващи кремове

Някои кремове имат стимулиращо действие – те са особено подходящи за ускоряване на кръвообращението и обмяната на веществата. Други, които са с дрениращ, изгарящ мазнините и скулптуриращ ефект, може да изполвате при целулит и мастни натрупвания, а с подхранващите и хидратиращи продукти ще си осигурите гладка, еластична и привлекателна кожа. Специализираната козметика е неделима част от грижата за тази толкова капризна част от тялото и ще ви помогне по-бързо и ефективно да се сдобиете със стройна осанка, лека походка и нежни красиви крака!

 

  • Релаксиращи бани

Уморените крака имат нужда от специална грижа, а най-подходящото време за това е вечерта преди лягане. Напълнете ваната с не много топла вода и добавете към нея ароматни соли или концентриран билков чай. Много подходящи за целта са отварите от хвойна, мента или коприва. Прибавете 2-3 супени лъжици към две чаени чаши вода, кипнете на котлона и оставете да се запари за 10-ина минути. Прецедете и излейте билковата отвара във водата на ваната. Легнете вътре, повдигнете краката си на ниво, по-високо от това на сърцето, и се отпуснете за 20 минути. След това ги подсушете, разтрийте ги с крем на билкова основа за уморени крака и разширени вени и си легнете с възглавничка под глезените.

 

  • Спорт, спорт и пак спорт...

Не забравяйте, че не друго, а именно редовните тренировки са онова, което ще ви помогне най-много, ако искате да имате божествено изваяни крака. За целта раздвижвайте всеки ден мускулите си. Изберете спорт, при който няма риск от травми, но с помощта на който ще можете да укрепите стените на кръвоносните съдове (бързо ходене, каране на колело, плуване, водна гимнастика, танци...) Упражнението „каране на колело” е много полезно и лесно, като освен това може да бъде практикувано в домашни условия, дори по няколко пъти на ден. Легнете на гръб, вдигнете краката високо и в продължение на 5-10 минути имитирайте във въздуха въртене на педали. Карането на ролери оформя наистина прекрасни крака, развивайки едновременно седалищните мускули, бедрата и прасците. Изключително подходящ вариант е и водната гимнастика. Упражненията се изпълняват в басейн, със или без помощта на уреди. Тъй като във водата човек „губи” известна част от теглото си, напрежението на мускулите намалява, щадят се ставите. В същото време десетократно по-голямото съпротивление, което осигурява водната среда, засилва работата на сърцето и мускулите, кръвообращението и разхода на енергия, без да пренатоварва тялото.

 

  • Удобни обувки

Старайте се да носите само удобни обувки в ежедневието си. Какво представляват те? Най-често са с височина на тока около 4 см., не притискат пръстите и не убиват на петата; изработени са от естествени качествени материали, които позволяват на ходилата да „дишат” и най-важното – те са вашият номер. Звучи странно да уточняваме това, но ще се изненадате колко много жени пренебрегват това напълно логично правило – било заради това, че в магазина няма точния номер от харесания модел, заради това, че искат стъпалата им да изглеждат по-малки или от обикновено нехайство. Ако изпитвате постоянно болка и напрежение в краката, може би не е зле да помислите за ортопедични стелки – леки и със специална форма, която точно приляга към обувката и ходилото, поддържайки го в правилното положение. Последното е изключително важно, тъй като над 70 % от хората имат склонност да извиват стъпалото си навътре, когато стъпват, а това натоварва допълнително мускулите в задната част на крака, причинявайки още по-силен дискомфорт.

 

Ако следвате тези съвети, ви уверяваме, че само след няколко седмици ще бъдете приятно изненадани от резултатите. Не забравяйте, че именно добре оформените мускули ще придадат на краката ви елегантни и красиви очертания, ще поддържат здрави вените ви и ще придадат на походката ви грациозност. Заслужава си усилието, нали?!

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ