Начало Медия Статии Любопитно Проблемите с храносмилането ни състаряват

Медия

Проблемите с храносмилането ни състаряват

342

Ако имате проблем с храносмилането, кожата остарява и увяхва много по-бързо!

Оплакванията свързани с храносмилането не са пробем само на стомаха и червата. Те имат и по-далечни въздействия, в които се въвлича целия организъм и които увреждат най-вече външния вид на кожата. Когато храносмилателната система на организма не функционира добре, това се отразява на кожата по най-различни начини. Тя не се снабдява добре с хранителни вещества, витамини и минерали. Елиминирането на отпадните вещества в самата кожа се затруднява. Имунните сили на кожата отслабват, натоварването й с тоскини нараства.

И най-добрите хранителни добавки и храни не могат да ни помогнат, ако не се резорбират правилно в храносмилателния тракт. Затова към здравословното хранене задължително принадлежи и доброто храносмилане и добрата обмяна на вещества в организма.

Ето и няколко съвета, за да нямате проблем с храносмилането:

  • Обръщайте внимание на храната, която консумирате – трябва да съдържа достатъчно количество баластни вещества.
  • Прекомерните количества храна натоварват допълнително стомаха.
  • Движението се отразява добре на червата. Така се предотвратява тяхната ленивост.
  • Приемането на големи количества течности (минерална вода, билков и плодов чай) стимулира храносмилането. Освен това, кожата се насища с влага отвътре. Дневната доза трябва да бъде 8-10 чаши, бедна на натрий вода (2-3 литра). Пиенето на вода е един лесно изпълним и евтин начин за подмладяване на кожата.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ