Начало Медия Статии Козметология Пилинг със салицилова киселина

Медия

Пилинг със салицилова киселина

6644

Какво е салицилова киселина?

Салициловата киселина е бета-хидрокси киселина, получена от върбова кора. Това е мастно вещество, което премахва нежно междуклетъчните липиди чрез насърчаване на лющене на мъртвите кожни клетки. Поради тези си свойства, тя е изключително ефективен повърхностен пилинг агент, контролиращ омазняването и почистващ порите. В ниски концентрации, салициловата киселина се прилага към повърхността на кожата, за да почисти порите и да предотврати появата на акне. По-високи концентрации на салициловата киселина се използват в химическия пилинг.

Салициловата киселина помага за контрола и предотвратяването на акне

Ефективността на салицилова киселина в запазване на порите чисти, се дължи на способността й да проникне в порите, които съдържат себум, като по този начин насърчава обелване на повърхностния слой на кожата и отваряне на запушените фоликули, ексфолира мъртвите клетки на кожата и възстановява цикъла на нормална смяна на клетките на кожата. Също така е доказано, че има антимикробни и противовъзпалителни свойства.

Салицилова киселина подобрява външния вид на кожата

Известни са свойствата на химическия пилинг със салициловата киселина за подобряване на външния вид на фините линии, бръчки, текстура и пигментация. След такъв пилинг кожата е видимо по-стегната, по-сияйна и по-гладка.
Процесът, чрез който салицилова киселина премахва повърхностните слоеве на кожата е процес на ексфолиация. Това е в основата на един процес, чрез който кожата ви по естествен път изхвърля мъртви клетки. Разликата е, че пилинга със салицилова киселина ускорява този процес. Вместо да се отделят мъртвите клетки бавно, можете да премахнете всички тях наведнъж с пилинг със салицилова киселина. Това подобрява външния вид и изглажда фините линии и бръчки. Тя може също така да допринесе за ограничаване на увреждания на кожата от вредното въздействие на слънцето.

Салицилова киселина е един лесен, нежен и безопасен пилинг

Салициловата киселина е достатъчно нежна за използване върху всички типове кожа. Хора с мазна, суха, нормална и дори комбиниран тип кожа могат да се възползват от предимствата й. Форма на 20% или 30% салицилова киселина се прилага върху кожата за около 5 минути до получаване на бяла утайка. Салициловата киселина е самостоятелно неутрализираща, така че не е необходимо да се неутрализира. Лицето се избърсва с хладка вода и се нанася слънцезащитен крем. Някои пациенти изпитват леко парене по време на процедурата и меко лющене след това. Пилингът има оптимална полза, ако се извърши в серия от 3-6 процедури в интервали от 3-4 седмици.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ