Начало Медия Статии Козметология Пигментните петна - подлата целувка на слънцето

Медия

Пигментните петна - подлата целувка на слънцето

582

Ако вече е минала лятната ви почивка, вероятно освен привлекателния загар, може да се "похвалите" и с друга придобивка - пигментните петна. Тези досадни тъмни петънца по лицето, деколтето, ръцете или раменете могат да нанесат сериозни щети върху самочуствието ни. Но не позволявайте на този недостатък да вгорчи живота ви. За щастие съвременната козметология може да се справи с проблема.

Пигментните петна не са проблем само на хората със светла кожа, но и на по-матовите. Особено податливи са участъците, където са налице стари или по-пресни нарушавания на целостта на епидермиса - белези от пъпки, драскотини или други наранявания. Ако наистина става въпрос за най-обикновена свръхпигментация, няма място за притеснение, тъй като спокойно може да й повлияете с професионални процедури, като например депигментиращи терапии, направени от опитен козметик. За превенция или помощно лечение към професионалните процедури при вече проявени тъмни петна можете да включите към ежедневните грижи за лицето си и избелващи продукти. Намалявайки количеството на меланиновите пигменти, те ще избледняват петната и дори в някаква степен ще възпрепятстват повторната им поява. Имайте предвид обаче, че резултатите няма да са светкавични, а ще бъдат забелязани след поне 3-4 седмици употреба.

Лаборатории Jean d'Arcel в медицинската си серия ARCELMED разработиха специално за справяне с пигментните петна Дермален избелващ концентратДермален възстановяващ серум и Дермален избелващ крем. Продуктите разрушават меланин тъканните образувания по кожата и предотвратяват образуването на нови. Съставките правят биопилинг на кожата и изглаждат общия профил. Тенът на лицето е видимо по-светъл и прозрачен.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ