Начало Медия Статии Козметология Остаряването може да е красиво

Медия

Остаряването може да е красиво

385

Много хора възприемат факта, че остаряването е неизбежно, но да изглеждат стари не е добра опция. Нашата кожа е един от най-големите органи на нашето тяло и осигурява естествена защитна бариера пред външния свят. Тя може да проектира или състояние на съвършено здраве или, ако не се грижим за нея, може да създаде илюзията за по-уморен и изтощен човек, който иначе е много добре здравословно.


Кожата ни непрекъснато е обградена от вредните ефекти на слънчевата UV светлина, от тежките атмосферни условия, от цигарите и цигарения дим, от вътрешните свободни радикали, произведени от нашия метаболизъм, и, разбира се, най-страховитите последици са от действието на гравитационните сили, които 24 часа 7 дни в седмицата дърпат кожата в нежелани позиции. Това, което прави нещата по-лоши е,че вътрешния часовник на тялото ни е програмиран постепенно да води до състаряване на кожата ни, без значение колко много грижи полагаме за нейната защита.

Съвременият човек обаче има високи очаквания за всичко, включително и за поддържане на отлично здраве и визия. Така че, ако ще се грижим за нашите вътрешни органи, нека да помислим и за благополучието на нашата кожа, как да бъде здрава и да изглежда добре.


Лаборатории Jean d’Arcel cosmetique има всички инструменти за неинвазивни техники, за да предоставим на нашите клиенти добри възможности за възстановяване и поддържане на кожата им.


Първо, не съществува една техника за възстановяване младежкия вид на кожата. Целите и терапиите варират в зависимост от възрастта на пациента и състоянието на кожата му.
За хората в ранните 20 и в началото на 30-те години, препоръчваме използването всекидневно на добри слънцезащитни продукти, заедно с периодичен ултразвуков пилинг, за да се поддържа кожата чиста и да се избегне акне.


За 30-те често препоръчваме профилактичната употреба на невротоксини като Botox, за да се запази лицето от свръхактивност на мускулите на челото и клепачите, което води до причиняване на дълбоки бръчки с течение на времето.


Ако вече имате значителни щети от слънчевата радиация, грижата за кожата с ретиноиди и витамин С може да помогне, комбинирана с по-умерени нива на пилинг.


Ако вследствие на акне имате хлътване и дълбоки белези, комбинацията от пилинг на кожата и микроигли за изграждане на кожна дебелината с колаген, може да подобри значително външния вид на кожата ви.


За хора в 40-те и началото на 50-те години, ние предлагаме да се подобри тена на кожата с терапия с микроигли. Пилингът е полезен в допълнение към възстановяването на обема с пълнители на базата на хиалуроновата киселина, като се засили обема при загуба на мазнини в бузите, устните и при увиснали клепачи. Невротоксините играят по-голяма роля в модулирането на мускулния тонус на лицето, за да се подобри формата на веждите и да се минимизират фините линии в горната част на лицето.


След края на 50-те години и след това, не само доброто качество на кожата е важно, но за да се компенсират последиците от времето и гравитацията, на помощ идва пластичната хирургия за препозициониране на тъканите на вежди, клепачи, лице и шия.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ