Начало Медия Статии Полезни съвети Основните врагове на кожата

Медия

Основните врагове на кожата

402

Продължаваме темата как да поддържаме безупречен външен вид и да се радваме на младежко излъчване и през зрелите си години.

Сред грижите за кожата е включено и избягването на нещата, които могат да влошат състоянието й.

  • Прекомерно излагане на слънце.

Слънчевите лъчи са виновни за 90% от бръчките. Ултравиолетовите лъчи нарушават кожната структура и разрушават клетъчните мембрани и ДНК. Освен това увеличават образуването на ензими, разграждащи колагена. Макар нанасянето на слънцезащитен крем да не може да поправи нанесените поражения, то може да предотврати бъдещо увреждане на кожата и да я предпази от рак.

 

  • Тютюнопушене.

Ако се нуждаете от още една причина да откажете цигарите, сега ще ви я дадем – пушенето е като проклятие за кожата ви. Този вреден навик свива кръвоносните съдове, намалява кръвооросяването и така лишава кожата от безценния за нея кислород. Пушенето увеличава токсините и задълбочава вредното действие на свободните радикали.

 

  • Твърде много алкохол.

Прекалената консумация на алкохолни напитки дехидратира организма и в резултат кожата изглежда съсухрена и състарена. За доброто ви общо здравословно състояние ограничете приема на алкохол до 2 единици за жените и 3 за мъжете и преодолейте обезводняването, като пиете много вода през целия ден.

 

  • Твърде малко сън.

Известно е, че по време на сън се обновяват колагенът и кератинът (протеин в горния слой на кожата). Недостатъчният сън се отразява пагубно на кожата: тя има повехнал вид, а тъмните кръгове под очите се увеличават. Торбичките под очите ще спаднат, ако подобрите кръвообращението си по време на сън, като повдигнете на трупчета горната част на леглото – по този начин задържаната течност, която е причина за торбичките ще се изтегли.

 

  • Твърде много стрес.

Появата на пъпки и обриви е сигнал, че се намирате под стрес. Но дори и да липсват, кожата ви изглежда бледа или зачервена, а лицето ви е изпито. Почивайте си или използвайте техники за релаксация, за да намалите пораженията от стреса. Отидете на масаж за лицето и тялото. Той не само ще ви помогне да се отпуснете, но ще подобри циркулацията на кръвта и лимфата, ще ускори изхвърлянето на токсини и ще увеличи притока на кислород и полезни вещества към кожата.

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ