Начало Медия Статии Лайфстайл Обичате да пътувате? Списък на топ 10 завладяващи дестинации от цял свят

Медия

Обичате да пътувате? Списък на топ 10 завладяващи дестинации от цял свят

349

Имате страст към пътешествията? Всички имаме личен списък на местата по целия свят, които бихме искали най-много да посетим и да опознаем. Тук ще ви представим списък с топ 10 забележителности по целия свят, който е класация на туристически и приключенски експерти.  

1. Храмовете на Ангкор: Камбоджа

Ангкор Ват се счита най-големият храм в света на хиндуисткия бог Вишну. Построен от пясъчни блокове издълбани от пода до тавана с деликатни изображения на божества, с неговата упойваща мистерия е безспорен фаворит сред много древни руини в района.

 

 

 

2. Големият бариерен риф: Австралия

Най-голямата мрежа в света на коралови рифове, Големия бариерен риф съдържа 400 различни видове корали и около 1500 вида риби, 30 вида китове, делфини и други морски бозайници, плюс шест вида морски костенурки и 17 вида морска змия. Покачващите се температури на морската вода обаче, са причина за продължаващото обезцветяване и унищожение на коралите, така че не чакайте прекалено дълго, за да го видите.

 

 

3. Мачу Пикчу: Перу

Почти рамо до рамо с Големия бариерен риф, ако направите поход по следите на инките, ще видите загадъчния изгубения град Мачу Пикчу, който е на челно място в списъка на най-запалените туристи. Докато има много теории за произхода на града - уединение за кралски особи, храм на девиците, извънземна площадка за кацане - истината остава скрита от посетители и археолози.

 

 

 

4. Великата китайска стена: Китай

Лабиринт от стени и укрепления, разпрострени на 8850 километра в северната част на Китай, Голямата стена е построена на етапи в продължение на повече от хиляда години. Въпреки, че някои запалени посетители правят дълго и мъчително пътуване по цялата дължина на тези неразрушими останки, много туристи решават да изследват само една точка, в зависимост от това, къде се намират. За Императорска величественост - Пекин, за военна прецизност - Гансу, вътрешна Монголия за безкрайна пустота.

 

 

5. Тадж Махал: Индия

Построен от моголският император Шах Джахан като мавзолей за любимата му съпруга Мумтаз Махал, хипнотичното привличане на Тадж Махал отива далеч отвъд акрите блестящ бял мрамор, хилядите инкрустирани полускъпоценни камъни и сложни ислямски дърворезби. Обвит в атмосферата на своята епоха, Тадж е най-добре да бъде посещаван на зазоряване.

 

 

Следва продължение

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ