Начало Медия Статии Козметология Нов живот за кожата на тялото 1 част

Медия

Нов живот за кожата на тялото 1 част

805

Голяма част от хората полагат не малко грижи за лицето си, но в същото време съвсем забравят за кожата на тялото си. Тя обаче се нуждае от същите грижи, както и тази на лицето. Редовното почистване, ексфолиация, хидратация и подхранване ще я запазят нежна, гладка и еластична и ще отдалечат във времето признаците на стареене.

Както всички знаем, кожата изпълнява редица жизнено важни функции – участва в обмяната на веществата и терморегулацията, извежда токсините, защитава от вредни външни фактори и ред други. Освен това в нея са разположени клетки, които са част от имунната система на организма. След около 35-годишна възраст стареенето на кожата започва да прогресира, затова редовните и правилни грижи, при това още от младежките години, са важни за поддържането ѝ в добро състояние. А богатият арсенал от разнообразни козметични средства не само ще осигури нов „живот“ за кожата ви, но и ще помогне за удължаване на младостта ѝ.

1. ПОЧИСТВАНЕ
Отдавна отминаха времената, когато обикновеният сапун беше основно средство за поддържане на хигиената на тялото. Днес на козметичния пазар можете да намерите огромно разнообразие от измиващи продукти, които не само идеално почистват, но и овлажняват и омекотяват кожата. Едни от най-предпочитаните козметични средства са душ-геловете, които не само са удобни, практични и лесни за употреба, но и доставят истинско удоволствие – имат деликатен аромат, бързо образуват обилно количество пяна, а в някои случаи атрактивния им дизайн доставя и естетична наслада. Продуктите съдържат внимателно подбрани съставки, които неутрализират негативното въздействие на твърдата вода върху кожата, идеално почистват и освен това притежават широк спектър от свойства – хидратират, омекотяват, освежават, успокояват кожата. С помощта на тези козметични средства можете спокойно да взимате душ два пъти дневно без да се притеснявате, като разбира се, трябва предварително да сте съобразили избрания продукт с вашия тип кожа.

Във формулата на душ-геловете са включени дестилирана вода, измиващи агенти и различни допълнителни съставки. Измиващите агенти, или т.нар. повърхностно активни вещества, идеално отстраняват замърсяванията, но за съжаление имат и обратна страна, особено ако са във висока концентрация – нарушават защитната бариера на кожата, отговорна за поддържането на естествения воден баланс. Кожата става суха, безжизнена и започва да се лющи. Козметичните компании непрекъснато разработват иновативни продукти, в състава на които са включени растителни екстракти (алое вера, лотос, чаено дърво), масла (сладък бадем, карите), както и други вещества запазващи нормалния хидро-липиден баланс на кожата и осигуравящи допълнително овлажняване.

Душ-кремовете, за разлика от обикновените душ-гелове, имат деликатна текстура, която наподобява тоалетно мляко. Във формулата им значително е намалена концентрацията на измиващите ингредиенти, а е увеличено количеството на разнообразните овлажняващи и успокояващи съставки. Душ-кремовете са подходящи както за нормална, така и за суха кожа. Ако кожата ви е суха и чувствителна, то задължително трябва да изберете козметичен продукт, съобразен с типа ѝ. Душ-геловете и душ-кремовете, специално разработени за чувствителна кожа, са без аромат, не съдържат оцветители, а съдържащите се измиващи агенти и другите съставки са хипоалергенни.

Лаборатории Jean d'Arcel предлагат няколко висококачествени продукта за почистване на кожата на тялото, обогатени с ценни активни субстанции, без вредни съставки:

1. Деликатен душ-гел от серия VENUSTE

2. Деликатен крем за баня от серия THALASSO BODY

3. Душ гел от серията за мъже HOMME DERMO COMFORT

4. Душ гел Аромат №7 от серия INCARNATION

 

Следва част 2

Save

Save

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ