Начало Медия Статии Естетична дерматология Неоперативни козметични процедури на лицето

Медия

Неоперативни козметични процедури на лицето

537

Какви са възможностите, ако искате да предприемете по-сериозни мерки, за да възвърнете младежкия вид на кожата си? Бързите, неоперативни козметични процедури са добър вариант. Преди те бяха запазени за богатите и известните, но напоследък все повече хора се подлагат на тях.  Най-популярните сред тях са поставяне на инжекция с ботокс, което е и първият избор за неоперативна намеса днес. Ще ви представим петте най-популярни  процедури и техните за и против.

1. Инжекция с ботокс

Ботоксът е силна парализираща отрова, която в малки количества е безопасна. Поставя се в зоната около устните, очите (пачи крак), челото и шията. Ботоксът действа, като се свързва с нервните окончания на мускулите и ги парализира. Щом мускулът се обездвижи, бръчките се изглаждат.

ЗА – умореният, ядосан израз на лицето изчезва. Поставянето на инжекцията отнема 3 минути и не оставя следи. Използва се само местна упойка, за да се намали болката при убождането. Отокът, който се появява, изчезва до половин час, а резултатът е видим след 2 дни до 2 седмици.

ПРОТИВ – доста смущаващ е фактът, че в тялото ви се инжектира смъртоносна отрова, която в по-големи количества би могла да ви парализира от главата до петите. Употребата на ботокс с козметична цел не е лицензирана в някои страни. Неправилното поставяне може да доведе до увисване на веждите или клепачите, но това се случва само при 2 % от хората и обикновено може да се коригира.

КОМЕНТАР – ефектът от инжекцията има продължителност от три до четири месеца, след което процедурата трябва да се повтори.

2. Микродермална абразия

Позната също и като механичен пилинг. При тази процедура лицето, шията, деколтето и ръцете се обработват със специален уред, който разпръсва фини частици алуминиев оксид и изглажда бръчките, премахва тъмните петна и други недостатъци по кожата.

ЗА – методът, който се използва за изглаждане и изсветляване на кожата, не нарушава структурата й. Не се употребява лазер и няма възстановителен период след процедурата. Резултатите настъпват бавно и постепенно и обикновено са нужни 6 или 10 процедури.

ПРОТИВ – може да предизвика зачервяване, което трае само 10 минути. Не бива да се съчетава с киселинен пилинг пилинг в един и същи ден.

КОМЕНТАР – гримът се нанася по-лесно, бръчките изчезват и тенът става равномерен.

3. Химичен пилинг

Кожата се обработва с памучен тампон, напоен с киселинен разтвор, който разлага епидермиса (най-външния слой на кожата), а понякога и част от дермиса (вътрешния слой). Дълбочината, до която ще проникне киселината, зависи от силата на разтвора (обикновено е 20 пъти по-голяма от тази на алфахидрокси киселините). Оставя се да действа две минути.

ЗА – изглажда, дори премахва фините бръчки по кожата. Разтворите с по-силна концентрация могат да премахнат дори тъмните петна и луничките.

ПРОТИВ – възстановителният период обикновено е продължителен, особено при по-дълбок химичен пилинг. Възможно е по кожата да се образува коричка, която пада до 2 седмици. Кожата е зачервена и необичайно лъскава няколко месеца. Страничните ефекти са болка, инфекция и белези. Не всеки тип кожа е достатъчно устойчива, за да издържи на тази агресивна процедура. По-нежната кожа трябва да се обработва с по-меката гликолова киселина, по-щадящ и евтин вариант на химичен пилинг.

КОМЕНТАР – тази процедура е за хора, които могат да се скрият поне за две седмици след процедурата, докато кожата се възстанови.

 

Следва продължение

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ