Начало Медия Статии Козметология Лазерната епилация - какво ни казва опитът на специалистите

Медия

Лазерната епилация - какво ни казва опитът на специалистите

1122

Още в далечната 1960 г. в резултат на научни изследвания е отрито, че с помощта на лазерен лъч може да се премахва нежеланото окосмяване, но едва преди десетина години лазерната епилация започва да добива популярност и да се развива в технологично отношение.

В същото време съществуват много погрешни мнения за лазерната епилация, свързани с ефикасността от процедурата. Тук ще публикуваме няколко заключения, направени въз основа на опит и наблюдения върху клиенти, преминали курс на лазерна епилация.

1. Резултатите на лазерната епилация зависят от опита на терапевта и от зоната на епилация.

Произходът на окосмяването по нашето тяло е различен. Някои косми са се появили в пубертета, което е нормално. Други са резултат на хормонален дисбаланс. При лазерната епилация за различните косми резултатите са различни и за различните части на тялото са необходими различен брой процедури. Един човек може да направи 2 сесии в една зона и 12 в друга.

2. Ако се появи окосмяване на лицето и тялото на възрастен човек в резултат на необичайни хормонални промени, трайно обезкосмяване е възможно само при нормализиране на хормоналните нива.

Ето защо, в такива случаи, имате нужда от лекар ендокринолог. Той ще назначи изследвания и лечение на хормоналните нарушения. Така и процедурите лазерна епилация ще са ефикасни.

Редовността при провеждането на сесиите с лазер прави времето за премахване на окосмяването по-кратко.

3. Всяка лазерна процедура трябва да се извършва от специално обучен и опитен терапевт.

Той трябва да е отлично запознат с параметрите на лазерната апаратура, с която се извършва процедурата и да задава правилните настройки според типа кожа и окосмяване.

Имайте предвид обаче, че понякога космените фоликули се появят на различни дълбочини в различните части на тялото. Всеки лазер има определена дълбочина на проникване и луковиците, които са разположени на други нива, са извън обсега му.

4. За пълното премахване на нежеланото окосмяване, често е необходимо да се използват няколко различни видове лазери.

Качеството на използваната лазерна техника също е от съществено значение. Опитът е показал, че периодът на пълно обезкосмяване с времето се заменя с появата на фини отделни косъмчета. Там, където нищо не е растяло, на всеки 1-2 години се появяват косми. Те не изглеждат като преди епилацията с лазер. Най-често са по-светли и по-тънки от обикновено. В такива случаи е достатъчно да направите една процедура с лазер за премахването им.

5. На всеки две години трябва да преминете през процедурата за поддръжка на лазерната епилация за перфектна гладкост на кожата ви.


6. За да се намали рискът от усложнения след лазерна епилация, не правете слънчеви бани преди и след сесията.

Усложненията са редки и най-често са хипо- и хиперпигментация, по-рядко изгаряния, и се случват на хора с тъмна кожа и слънчев загар. При опитният терапевт рискът от такива усложнения е минимален при условие, че клиентът е дал информация за излагането на слънчевите лъчи и изпълнява всички препоръки на терапевта.

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ