Начало Медия Статии Козметология Кога да започнем да използваме анти-ейдж козметика?

Медия

Кога да започнем да използваме анти-ейдж козметика?

5056

Да си млад и красив е модерно. Хората от всички времена са мечтали да запазят младостта си и са измисляли различни начини да го правят. Древните лечители, средновековните алхимици и съвременните учени са обединени от желанието да намерят ключа към тайната на неизбежното остаряване. Все още на никой не се е отдало да постигне това, но науката и технологиите, с които днешните изследователи са въоръжени, все пак носят плодове под формата на козметика, която може да забави стареенето.

Говорейки за козметика, то все пак следва да се отбележи, че цената и качеството са в пряка зависимост. Колкото по-евтин е продукта, толкова по-далече е от идеала. Висококачествените съставки са скъпи, да не говорим за разходите за разработване на нови формули и последващите изпитания на готовия продукт. Така че, по-добре да изберем утвърдени компании, които гарантират качеството на произвежданите стоки.

 

 

Както подсказва името, анти-ейдж козметиката е предназначена за зряла кожа. Обикновено производителят дори показва от каква възраст е препоръчително да се използва продукта. Независимо от това има жени, които са готови при вида на първите бръчки да започнат да използват тези средства, но има и такива, които напротив, не искат да направят това поради страх от привикване. Що се отнася до това, има две противоположни гледни точки. Едната твърди, че качествена козметика за младата кожа е ненужна, а за зрялата е необходимост. Втората, напротив, смята, че кардиналните промени на кожата не са по силата на никакъв крем, така че може спокойно да се използва всякаква козметика във всички възрасти.

Анти-ейдж козметиката и младата кожа

Да допуснем, че една млада жена вижда първите бръчки на лицето си. Този проблем може да се появи във всяка възраст, дори и на 20 години, и зависи от много фактори: начин на живот, лоши навици, небалансирано хранене, UV, наследственост и др.

Най-често първите бръчки са в резултат от т.нар фото-стареене, което е ефектът на ултравиолетовата радиация. Засега същинското стареене все още е много далеч, но никое момиче не би било щастливо на това "откритие" и някои прибягват точно до средствата против стареене.

 

 

Какво ще стане с кожата в такъв случай? В младостта всички процеси в кожата протичат активно, затова тя бързо се възстановява без допълнителна помощ. Ако започне да се подхранва с необходимите вещества в готов вид, след известно време тя ще привикне към това и ще престане да  произвежда свои собствени.

Можем да предположим, че при внезапно прекратяване на използването на стимулираща козметика, лицето ще изглежда много по-зле, отколкото се предполага за тази ранна възраст. Поради тази причина, момичетата не трябва да използват активна козметика против стареене за изглаждане първите си малки бръчки.

Въпреки това понякога се случва обикновените хидратиращи кремове и гелове да не могат да се справят със задачата. Какво да кажем за тези, които по различни причини са се сдобили с изразителни бръчки, например, между веждите и около очите, поради честото и прекалено излагане на слънце? Какво избирате - да се примирите с няколко бръчки, но да се предпазите от ефекта на привикване, или да не давате шанс на бръчките, като по този начин се обричате на редовната употреба на анти-ейдж крем?

Има различни мнения относно средствата за зряла кожа и едно от тях твърди, че привикването не е толкова страшно, колкото се опитват да ни убедят. Първо, всеки козметичен продукт е старателно тестван за безопасност. Ако той може да причини сериозни вреди, то не би бил позволен за продажба.

На второ място, всички компоненти на кремовете, които стимулират клетъчната активност и изглаждат бръчките, всъщност не са толкова активни, за да предизвикат промени в кожата, които са видими от пръв поглед. Прекратяване използването на анти-ейдж средства не води до ускорено стареене. Младата кожа е възможно да е привикнала към такива грижи, но известно време след спиране на употребата на анти-ейдж козметиката, ще се върне към нормалното.

Ето защо, ако  не можете да се справите с рано появили се бръчки без намесата на козметика против стареене, можете да я използвате за известно време и да я спрете веднага след като желаният ефект е постигнат.

Анти-ейдж козметиката и зрялата кожа

 

 

На пръв поглед всичко е ясно. Всеки производител посочва на опаковката информация за каква възраст и тип кожа е предназначен дадения продукт. На клиентът му остава да прочетете това и избере този, който желае. Въпреки това, някои от дамите на зряла възраст осъзнават, че тяхната кожа се нуждае от специални грижи и не бързат да прибягват до помощта на продукти.

Тяхната логика е ясна: какво се случва, ако по някаква причина трябва да се откажа от крема? Какво тогава става с лицето ми? Ще се влоши ли външния му вид? Няма ли да започне да остарява по-бързо?

За да отговорим на тези въпроси, трябва някои да отговорим на въпроса как се появяват тези бръчки. Причината за тях не е фотостареенето, а свързаните с възрастта промени. Вътрешните процеси се забавят, клетките не могат да се възстановят така бързо, както преди. Мимиките, увисването на меките тъкани, негативното външно въздействие - всичко това оставя своите следи по лицето под формата на бръчки и да се избавим от тях става трудно.

Зрялата кожа се нуждае от допълнителна поддръжка под формата на качествени грижи, така че е необходимо да се използва анти-ейдж козметика. Качествените средства поддържат клетките на кожата с допълнително подхранване, ускоряват процеса на обновяване и възстановяване, повишават тонуса, в резултат на което лицето ще изглежда по-добре.

Що се отнася до опасенията, свързани със синдрома на привикване, то в този случай те са напълно неоснователни. Зрялата кожа изисква специални грижи постоянно, така че да се отказвате от използването на козметика против стареене вече не е необходимо. Възможна е замяна на едно средство с друго, но това няма да доведе до по-бързо стареене.

 

 

Като се отказва, независимо по каква причина, от козметика против стареене, една жена лишава кожата си на необходимото подхранване и поддръжка, така че тя ще изглежда като за възрастта си. Обичайната козметика при зрялата кожа няма да има ефект, както и замяната на един обикновен крем с друг. Ако те са почти еднакви по качество и по подмладяващи възможности, разлика от тяхната употреба няма да има. 

И така, анти-ейдж козметиката е един много полезен и необходим подарък от съвременната наука за всички жени. Слуховете за по-бързо стареене след прекратяването на употребата й са до голяма степен преувеличени, така че не е необходимо да се откажете от възможността да останате млади! Започнете да полагате анти-ейдж грижи, когато има такава необходимост. В млада възраст това може да бъде локално приложение там, където не се справят обичайните грижи, но в зряла възраст прилагането на козметични средства против стареене на кожата се превръща в редовна практика.

Лаборатории Jean d'Arcel cosmetique създадоха изключително иновативната серия за борба със стареенето PRESTIGE, подходяща за всяка възраст. Нашата кожа има мощен враг, наречен Protein Progeria, който буквално унищожава клетките, като безвъзвратно ги уврежда и състарява лицето ни. Чрез високоефективна комбинация от Anty Progeria complex, Beta Glucan, коктейл от витамини (A, B5, C, E, Proretinol), патентованият Aquaxyl, финно растително масло от шея и олио от жожоба, серия PRESTIGE се утвърждава като ново поколение козметика за съхранена и видимо подмладена кожа.

1. Лек крем против признаците на старостта с 24 часа действие

2. Богат крем против признаците на старостта

3. Ултра богат нощен крем против признаците на старостта

4. Околоочен крем против признаците на старостта

5. Супер лека емулсия против признаците на старостта

6. Маска против признаците на старостта

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ