Начало Медия Статии Естетична дерматология Карбокситерапия - въвеждане на въглероден диоксид под кожата

Медия

Карбокситерапия - въвеждане на въглероден диоксид под кожата

8486

Карбокситерапията е известна като подмладяваща терапия, която решава огромен брой козметични проблеми - от премахване на отоци и тъмни кръгове под очите, до премахване на стрии по тялото.

Карбокситерапията в действителност е форма на мезотерапията и се състои във въвеждането на въглероден диоксид под кожата. Основната цел на процедурата е да се стимулира производството на колаген и тъканна регенерация.

Видове карбокситерапия

Процедурата може да бъде инвазивна и неинвазивна.

Неинвазивната карбокситерапия може да не е толкова ефективна, колкото инвазивната и изисква повече процедури, но е напълно безболезнена. Безинжекционната карбокситерапия се използва главно за подмладяване на лицето. Насищането на кожата с въглероден диоксид се дължи на химическата реакция, протичаща през кожата. За нейното изпълнение в началото се прилага дебел слой от алкален гел върху лицето, а след това се наслагва тъканна маска, импрегнирана с плодови киселини. Освободеният, в резултат на взаимодействието между алкалния гел и плодовата киселина въглероден диоксид насища кожата. Когато правите тази маска, карбокситерапията се нарича неинвазивна.

 

 

Инжекционната карбокситерапия се извършва с помощта на специален апарат, снабден с тънка игла, с помощта на който въглеродния диоксид се инжектира под кожата на определени места. Цялата процедура отнема 15-30 минути.

 

 

Как действа карбокситерапията?

Карбокситерапията е абсолютната противоположност на известната озонотерапия. Въпреки общите цели, те са коренно противоположни. Докато озонът насища кожата с кислород, въглеродния диоксид създава ситуация на липса на кислород, на което тялото реагира с повишено кръвообращение. В резултат, епидермисът получава в големи количества от основните хранителни вещества и кислород, като по този начин се стимулира производството на колаген, регенерацията на клетките и се предотвратява загубата на влага.

Продължителност на курса

Продължителността на курса зависи от конкретния случай. Обикновено се състои от 3-12 процедури, извършвани на интервали от няколко дни. Ефектът от процедурите обикновено проличава още на първия ден, а резултатът се запазва до около година. След този период се препоръчва повторение на карбокситерапията.

Показания за карбокситерапия в козметологията

 

Противопоказания за карбокситерапия в козметологията

 • Епилепсия
 • Бременност и кърмене
 • Дихателна недостатъчност
 • Инфаркт на миокарда
 • Остра сърдечна недостатъчност
 • Бъбречна недостатъчност
 • Нестабилна стенокардия
 • Тромбофлебит
 • Гангрена
 • Остри инфекциозни болести
 • Инфекциозни кожни лезии
 • Тежка хронична болест
 • Тежки метаболитни нарушения
 • Автоимунни заболявания

 

Мнения на пациенти

Преди първото прилагане на всяка процедура винаги се препоръчва пациентите да се запознаят с отзивите за нея. Доста преминали през процедурата пациенти се оплакват от болки от инжекцията и, за съжаление, от недостатъчна ефективност. Странични ефекти като подуване, посиняване, зачервяване, са временни. По-рядко могат да се появят усложнения като спукани капиляри или дълготрайна болезненост.

Не следва да възлагате на процедурата твърде много надежди, за да не получите тежко разочарование. Не бива да забравяме, че всяко тяло е различно и реагира на въздействие по свой собствен начин. Най-общо, методът за подмладяване на лицето и тялото с помощта на карбокситерапия е добър и, най-малкото, заслужава внимание.

 

 

 

 

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ