Начало Медия Статии Полезни съвети Домашна грижа за безупречна кожа в 3 лесни стъпки

Медия

Домашна грижа за безупречна кожа в 3 лесни стъпки

920

Често се случва да сме толкова заети в ежедневието си, че да забравяме да се грижим за себе си и особено за нашата кожа. А всеки ден се сблъскваме със замърсяване и стрес, които правят кожата ни посърнала и уморена. Но знаете ли, че имате нужда от само три стъпки за постигане на здрава и безупречна кожа? Предлагаме ви да си направете собствен режим за процедури на лицето у дома!

 

Първа стъпка – почистване

 

От изключително важно значение за доброто почистване на лицето е да намерите продукт, който отговаря на точните нужди на вашия тип кожа. Ако сте с  чуствителна кожа, трябва  да използвате продукт за почистване, който е специално направен за чувствителна кожа и е противоалергичен. За суха кожа продукта трябва да осигурява допълнителна влага и хидратация. Ако имате мазна кожа, трябва да изберете продукт, който контролира производството на себум и почиства порите.

 

Втора стъпка – тонизиране


Една често пренебрегвана стъпка, която всъщност е от основно значение. Основното предимство е, че тоникът стяга и свива порите на лицето. Отново, използвайте тоник за вашия конкретен тип кожа. Лаборатории Jean d'Arcel cosmetique имат богата гама от тези продукти - Алое Вера тоник от серията без парабени Naturelle, Балансиращ тоник - за смесена кожа, Избистрящ тоник - за мазна и акнеична кожа, Ексфолиращ тоник - за нормална към мазна кожа. Пълната гама може да разгледате тук.

 

Трето –  хидратация


Без овлажняване на кожата грижата за лицето не е завършена и е безполезна. Овлажнителят трябва да има три ключови способности: защита от слънцето, хидратация и изглаждане на кожата. Потърсете овлажнител, който има съставки, които ще дават на кожата ви нужната й хидратация за целия ден, съставки, които ще помогнат за гладкостта на най-горните слоеве на кожата, и SPF минимум 15, което ще попречи на слънцето да увреди кожата ви.

Освен тези ежедневни грижи, веднъж седмично е необходимо да ексфолирате лицето си с подходящ ексфолиант, скраб или пилинг за лице, за да се премахнат натрупаните мъртви клетки и частици мръсотия, която идва от замърсяването на въздуха и от грима. Това е много важно за доброто състояние на кожата, защото ако порите ви са запушени от мъртви клетки, какъвто и друг продукт да използвате върху лицето си, той няма да може да проникне в епидермиса и действието му ще е нищожно.

 

Разбира се, ако се доверите в ръцете на опитен професионалист поне веднъж месечно, за да си направите козметична терапия с висококачествени професионални продукти, също ще допринесе много за безупречният и здрав вид на вашата кожа. 

Не забравяйте – кожата се отблагодарява за полаганите ежедневни грижи! Много скоро ще забележите промяната – тенът ще се избистри, фините линии и бръчки ще са загладени, лицето ви ще е свежо и сияйно. Просто бъдете постоянни!

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ