Начало Медия Статии Естетична дерматология Видове колагенови филъри

Медия

Видове колагенови филъри

1438

Съществуват два основни типа колагенови филъри, използвани в козметичните процедури - говежди и човешки базирани пълнители. Тъй като някои хора са алергични към продукти, получени от крави, пациентите трябва в началото да се консултират с лекаря си, дали говеждият колаген (най-често използван) е подходящ за тях.

Говежди колаген

Говеждият колаген е един от най-често срещаните видове колаген пълнители и може ефективно да намали появата на бръчки и други недостатъци на лицето. Извлечен от кожата на крави, говеждият колаген се пречиства и се стерилизира, след това се трансформира в течен препарат за козметично третиране. Резултът може да продължи от шест седмици до една година, в зависимост от пациента и марката на колагена. Пациентите трябва да са тествани за алергии, както и техния лекар трябва внимателно да провери тяхната медицинска история преди третирането.

 

 

 

Autologen

Този вид колаген се извлича от собствената ни кожа, събрана по време на предишна операция. Кожата се изпраща в лаборатория, където се екстрахира колаген, стерилизира се и се втечнява за повторно инжектиране. Autologen обикновено не изисква тест за алергии, тъй като е естествен колаген в човешкото тяло. Това го прави отлична алтернатива за пациенти, които не могат да понасят говеждия колаген. Autologen е популярен за увеличаване на устните и трае по-дълго от говеждия колаген.

 

Isolagen

Isolagen е още един от видовете колаген, които са получени от собствената ни кожа. Въпреки това, вместо да бъде извлечен от кожа, събрана по време на операция, Isolagen се прави чрез клониране на колаген след вземане на клетки зад ухото. Терапиите с Isolagen колагенови инжекции обикновено се извършват в интервали от около две седмици и резултатът се подобрява във времето. Тъй като Isolagen не съдържа животински протеини, има значително по-малък риск от алергична реакция.

 

Dermalogen

Този колаген е извлечен от кожата на починали донори и впоследствие се стерилизира и обработва. Основните ползи от използването на дареният човешкия колаген са, че неговото действие може да продължи по-дълго от говеждия колаген, както и рисковете от алергични реакции са сведени до минимум. Човешки базирани колагенови пълнители като Dermalogen не изискват много време за подготовка. Също така, защото Dermalogen е с човешки основа, не е необходим тест за алергия. Въпреки това, ако пациентът е алергичен към лидокаин или други обезболяващ агенти, трябва да информира своя лекар преди интервенцията.

 

 

Процедурата

Действителната процедура на инжектирането на колаген е относително проста. Интервенцията обикновено се случва в кабинета на лекаря и отнема между 30 и 60 минути. Въз основа на козметичните нужди на всеки пациент, лекарите поставят колагенови инжекции в области, които ще оптимизират отстраняването на бръчки и лицеви линии. В рамките на няколко дни, пациентите обикновено започват да виждат забележими подобрения в техния външен вид и всяка подпухналост или синина в резултат от манипулацията изчезва.
Третирането с колаген предполага една или повече инжекции в определена област. Някои пациенти намират инжекциите леко неудобни, особено тези, извършени по устните или около носа. Местна упойка може да се приложи към мястото на инжектиране и да се сведе до минимум болката. Някои видове колаген съдържат малко количество лидокаин, което също спомага за изтръпване мястото на инжектиране. Повечето манипулации отнемат по-малко от час и може да се извършат по време на обедната почивка.

 

Какво да очаквате

Веднага след края на процедурата, може да има някои временни синини, подпухналост или болезненост около мястото на инжектиране. Това е нормално и постепенно отшумява в рамките на няколко дни. Пациентите могат да възобновят своите ежедневни дейности почти веднага след третирането. Трайността на процедурата варира – от шест седмици до шест месеца или повече. С течение на времето, тялото естествено ще абсорбира колагена и ще бъдат необходими допълнителни манипулации за поддържане на естетиката.

 

 

Поддържане

Поддържането на резултатите от третирането с колаген в голяма степен зависи от вида на използваните колагенови филъри. Говеждият колаген е с трайност от шест да дванадесет седмици. Човешките колагени Autologen, Isolagen и Dermalogen се абсорбират от организма след няколко месеца. Повечето колагенови процедури изискват нови инжекции от два до четири пъти годишно, за да се запази резултата.

Коментари към Статията

Не пропускайте актуалните ПРОМОЦИИ И РАЗПРОДАЖБИ