Назад до Козметичен салон

SHR ЕПИЛАЦИЯ

Основни предимства на SHR епилацията:

  • Процедурата е безболезнена и с дълготраен резултат
  • Напълно безопасна – без риск от изгаряне
  • Ефективна при всеки цвят на кожата, включително и кожа с тен
  • Ефективна при всеки цвят на косъма
  • С най-висок процент покриваемост – без нетретирани участъци
  • Безопасна за всяка част на тялото, дори и за най-чувствителните и труднодостъпни зони
  • Приложима 365 дни в годината, дори и през цялото лято - SHR епилацията може да се прави през цялата година, без да се налага да се предпазвате от слънцето или да пропускате месеци.
  • Не на последно място – резултатите с SHR епилацията са бързи! От 10 до 16 дни след първата процедура те вече са видими. А само с 2 процедури ще се радвате на гладка кожа, при това за дълго!
  • Tъй като растежът на косъма може да бъде повлиян само когато той е в активната си фаза, са необходими около 5-6 процедури за жени и 6-8 за мъже за максимално добър и дълготраен ефект.

Кои са космите, които унищожава лазерната светлина?

Разграничават се три фази на растеж на космите. При първата – активната, образувалото се във фоликула космено стъбло е в процес на растеж. При втората – фазата на покой, косъмът е в стабилно състояние. При третата – фазата на отпадане на косъма, стъблото липсва, а косменият фоликул представлява слепнала се торбичка от клетки.

Лазерната светлина унищожава трайно космите, които в момента на процедурата са в активна фаза на развитие. Това са около 10-15% от всички косми в обработваната зона. Останалите косъмчета само забавят своя растеж, но не се унищожават трайно.

Именно затова с еднократна процедура не можем да постигнем траен ефект. Необходим е курс от няколко процедури. Курсът на лазерната епилация се провежда с прекъсване от три до пет седмици (средно около месец) между процедурите. Преди всяка процедура зоната,която ще бъде обработвана с лазера трябва да бъде избръсната гладко в деня преди самата процедура, а на лицето се подстригват. Не трябва да има дължина на косъма над кожата, защото процедурата няма да е ефективна, тъй като енергията ще бъде използвана от меланина в дължината на косъма и няма да достигне до самия корен и той да бъде унищожен. Също така не е желателно да се прави кола маса или да се използват епилатор и пинсети 3 седмици преди да се прави процедура с SHR. В този период окосмяването може да се отстранява чрез бръснене, а на лицето да се подстригват.

Резултатът след направения курс от процедури е гладка кожа и 90-95% трайно обезкосмяване.

Запази час
loading...