Назад до Козметичен салон

ПРЕМАХВАНЕ НА ТАТУИРОВКИ С Q-SWITCH NDYAG LASER

Кои татуировки подлежат на премахване?

Всички татуси, които вече не харесвате могат да бъдат премахнати. Независимо дали са професионални или не, дали са перманентен грим или татуси върху травматични кожи. Повечето са направени непрофеионално - боята е с лошо качество, нанесена твърде дълбоко или прекалено повърхностно.

Какво се случва по време на процедурата?

Лазерните лъчи на Q-switched NdYAG биват просмукани (погълнати) много по-силно от околните елементи на кожата. При поглъщането на лазерните импулси гранулите на оцветителите се взривяват, в резултат на което се създава голямо количество малки частици, които безпрепятствено се намират в лимфните съдове. Нужно е малко време те да се отведат и отделят по естествен път от организма.

Всички татуси и цветове ли подлежат на премахване с Q-switched NdYAG?

• Излъчването с дължина на вълната 1064 nm отговаря за премахването на черните, кафявите, сивите и тъмно сините татуировки (тъмни оцветители)
• Излъчването с дължината на вълната 532 nm отговаря за татуировките в зелен и червен цвят.
• Излъчването с дължината на вълната 1320 nm се прилага при карбонов пилинг – процедура с изсветляващ, матиращ и анти ейдж ефект.

ВНИМАНИЕ! Не всички оцветители се поддават успешно на разрушение. Обезцветяването на жълтия, белия и светло-синия оцветител е доста по-малко успешно. Освен това травматичната кожа се поддава много по-трудно на обезцветяване на татуси.

Какво да очакваме от процедурата?

Реакцията, която се получава при премахване на татуировки с тъмни бои е мигновено изсветляване на рисунката, а кожата наподобява „лимонена кора“. Веднага след това цветът отново прави опит да се върне на мястото на татуировката, и леко се засилва. Обработената зона получава лек оток и зачервяване. При обработка на татуировка с червена или зелена боя реакцията на кожата не е толкова бурна, но е възможна поява на малки кръвонасядания.

Достатъчна ли е една процедура?

Обикновено татуировките не се обезцветяват само с една процедура. При всяко третиране цветовете се разпръскват постепенно - от повърхностността към по-дълбоките места. Броя на процедурите зависи от качеството на оцветителите, с които е направена, от дълбочината и от самото състояние на кожата. Обикновено 3-4 процедури дават най-добър резултат.

Какъв е интервалът между процедурите?

Времето, което е необходимо за придвижване на взривените частици извън организма е 6 седмици, което определя интервалът между процедурите.

Ще имате ли остатъчен образ на вашата татуировка?

Най-добре се отстраняват татуировки със син туш или качествени оцветители. Много трудно се отстраняват татуси върху травмирана релефна кожа, понеже има промяна в структурата на кожата. Вариантът с най-слаби резултати е татуировка, направена с мастило от химикал. Ефектът е минимален.

 

ЦЕНИ:

Премахване на перманентни вежди - 80 лв. за 1 процедура.


Премахване на татуировка до 10 кв.см. - 50-80 лв. за 1 процедура (в зависимост от плътността).

Премахване на татуировка до 25 кв.см. - 100-120 лв. за 1 процедура (в зависимост от плътността).

Запази час
loading...