Назад до Козметичен салон

IPL ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ

За кого е предназначена тази процедура?

Фотоподмладяване е много успешна процедура по мнението на стотиците пациенти. Засега това е единствената процедура, която бързо, безболезнено и ефективно отстранява видимите дефекти по кожата - пигментации, капилярни мрежи и бръчки - като същевременно стимулира и производството на колаген. Ако кожата ви е повяхнала и изглеждате уморени, решението на вашия проблем е Фотоподмладяване с бързи резултати, без болка и инжекции. С фотоподмладяване успешно се третират и премахват пигментни петна и спукани капиляри, като същевременно се стимулира производството на колаген.

Какво представлява фотоподмладяването?

Фотоподмладяването е комплексно въздействаща терапия. При нея се използват внимателно подбрани дължини на вълните, които се привличат от пигментното вещество в кожата - меланин, и от червения цвят на хемоглобина.
При фотоподмладяването светлинният импулс загрява кожата в дълбочина и достига до фибробластите - клетките, които са отговорни за репродукцията на нов колаген. Енергията е така насочена, че да не уврежда клетките, а да ги стимулира като ги накара да работят по-ускорено и да произвеждат повече колаген.

ВАЖНО!

• Внимавайте с излагането на пряка слънчева светлина, в периода на фотоподмладяване!
• Ако искате да си запълвате бръчките с хиалуронова киселина, първо си правете фототерапия и след това поставете филъра, защото при фотоподмладяването има силно затопляне на лицето, а хиалуроновата киселина се разгражда лесно под силата на топлината!

При фотоподмладяването изчезват пигментните петна и повърхностните разширени кръвоносни съдчета /капиляри/. Механизмът на действие е следният: меланинът и оксихемоглобинът абсорбират много силно светлината, излъчвана от съответния накрайник на апарата за фотоподмладяване, като за кратко време поемат голяма енергия, при което меланинът се „взривява” и излиза към повърхността под формата на малки тъмнокафяви или черни точици, а оксихемоглобинът коагулира от високата енергия /топлина/ и кръвоносният съд изчезва. След процедурата могат да се появят петна и там, където не ги е имало. Това е защото светлината изкарва на повърхността скритата пигментация - тази, която все още не се вижда, но след време ще се появи.

За да ускорят процеса на изчистване на „извадения” пигмент, на седмия ден след фототерапията препоръчваме да си направите микродермабразио. Процедурата изчиства кожата и придава блясък. Трябва да се знае, че дори веднъж премахнати, хиперпигментните петна и разширените капиляри отново се появяват след време. Начинът на живот, хормоналните промени, ексцентричните излагания на слънчева радиация, практикуване на екстремни спортове, медикаменти и други също са фактори, които повлияват появата на пигментация.

Съществуват различни типове кожа според съдържанието на меланин. Най-лесно се премахват хиперпигментации на светли кожи, а най-трудно - на мургава кожа тип ІV. При светлите кожи всички процедури се понасят много лесно и бързо се получават отлични резултати, докато при тъмните кожи не може да се използва висока енергия. При тях светлината от фотосистемата, която генерира определена дължина на вълната, се привлича от меланина, който е в по-голямо количество в пигментните петна, но и равномерно разпределен в тъмната ІV тип кожа. Затова при нея има опасност от изгаряне, което може да влоши съществуващата пигментация.

КЛИНИЧЕН ОПИТ

Фотоподмладяването дава добри резултати за отстраняване на пигментации и бръчки при:

КОЖА ТИП І - млечно бяла. Винаги изгаря, но никога не се пигментира.

КОЖА ТИП ІІ - бяла. Винаги се зачервява и изгаря с образуване на мехури, много слабо пигментира.

Фотоподмладяването, съчетано с избелващи козметични продукти и целогодишно ползване на фотозащитни кремове, може напълно да премахне пигментациите при:

КОЖА ТИП ІІІ - бяла. Винаги първо изгаря, прави слаб тен на кожата на тялото, но лицето силно се пигментира.

КОЖА МЕЖДУ ТИП ІІІ И ІV създава най-големите неприятности даже и на опитни специалисти. Тя изглежда светла, но ако разпитате, ще ви кажат, че тя никога не изгаря на слънце, а направо пигментира. Сложна е за третиране както за фотоподмладяване, така и за отстраняване на пигментации и косми. Много бързо се пигментира от солариум и противозачатъчни средства. Трудно се лекува, но не е невъзможно. Трябва време, упоритост и за съжаление не малко пари.

КОЖА ТИП ІV - матова. Никога не изгаря, силно пигментира.

В Козметичен център Jean d’Arcel използваме специална ръкохватка за лечение на пигментация. В съчетание с избелващи кремове и пилинги се постигат много добри резултати.

ВНИМАНИЕ: Избелващите процедури не дават добри резултати. Трябва да се използват само избелващи и слънцезащитни кремове при:

КОЖА ТИП V - мургава /индийци, мулати/. Не изгаря, силно пигментира.

Фотоподмладяване не се прилага при:

КОЖА ТИП VІ - много черна, негроидна. Никога не изгаря, много силно пигментирана.

Кога се вижда резултатът от процедура Фотоподмладяване?

От 1 до 3 месеца след проведена терапия с Фотоподмладяване, се наблюдава леко уплътняване на кожата поради образуване на чисто нов колаген, чиито влакна са подредени успоредно на кожата. Това дава усещане за стегната кожа: дребните бръчици изчезват, а широките пори се свиват. И ако преди процедурите кожата е била много повяхнала и пожълтяла, то след тях тя е с видимо по-млада текстура, по-свеж вид и по-светъл тен. Важно е да се отбележи, че подмладяващият ефект е с натрупване във времето, защото процесите на създаване на нов колаген се задействат и протичат до няколко месеца след терапията. Затова често по-силният ефект на подмладяване се наблюдава 2-3 месеца след прилагане на терапията. Премахването на пигментните петна и повърхностните разширени кръвоносни съдчета /капиляри/ също се смята за подмладяване на кожата, защото с напредване на възрастта тези неестетични проблеми се появяват, увеличават се като брой и се задълбочават.

Кога се вижда резултатът от процедура за отстраняване на капиляри?

При капилярите ефектът се вижда веднага след процедурата. Успеваемостта е ~ 95% след 1-2 процедури. При пигментните петна до 24 часа след процедурата се получава потъмняване /фиксиране/ на петната, което е сигурен белег, че те ще изчезнат. Успеваемостта е ~ 90% след 1-3 процедури. Тъмнокафявите точици и петънца представляват изкаран на повърхността пигмент и обичайно се изчистват от самосебе си за няколко дни, а в тежки случаи с много и дълбок пигмент - до 15 дни.

Колко процедури е необходимо да се приложат?

Фотоподмладяване се препоръчва веднъж годишно. Терапията включва от 3 до 5 процедури през 3 седмици. Извършва се само в периода от късна есен до ранна пролет и само на кожа без всякакъв допълнителен тен от солариум или слънце. Тенът на лицето се избистря изцяло и за по-дълго време. Старчески петна, петна от дълбоки белези и петна на хормонална основа се махат по-трудно и за тях трябват по 5-6 процедури на сезон в рамките на 1-2 години, които да се комбинират с избелващи пилинги и кремове само през есенно-зимния период.

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ФОТОПОДМЛАДЯВАНЕ:

Лице

Номер: Терапия 1 Терапия 2 Терапия 3
Вид: Фотоподмладяване Фотоподмладяване Фотоподмладяване
Цена: 180.00 180.00 180.00

Цена: 540.00 лв.

Цена с 20 % отстъпка:  432 лв.

 

Деколте:

Номер: Терапия 1 Терапия 2 Терапия 3
Вид: Фотоподмладяване Фотоподмладяване Фотоподмладяване
Цена: 140.00 140.00 140.00

Цена: 420.00 лв.

Цена с 20% отстъпка: 336.00 лв.

 

Ръце

Номер: Терапия 1 Терапия 2 Терапия 3
Вид: Фотоподмладяване Фотоподмладяване Фотоподмладяване
Цена: 65.00 65.00 65.00

Цена: 195.00лв.

Цена с 20% отстъпка: 156.00 лв.

 

ПРЕМАХВАНЕ НА КАПИЛЯРИ:

10 лв. на зона от 3 кв.см.

Запази час
loading...