Назад до Козметичен салон

ДИОДНА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Ако не сте доволни и ви е омръзнало от кола маска или бръснене на нежеланото окосмяване, лазерната епилация може да бъде опция, която заслужава да бъде разгледана.

Лазерната епилация е една от най-често извършващите се козметични процедури, а диодните лазери са изключително ефективни за отстраняване на нежеланото окосмяване при хора с всякакъв тип кожа. Трайно отстраняване на космите може да бъде постигнато само чрез разрушаване на космения фоликул. Действието на лазера се базира на теорията на селективна термолиза. Основният й принцип се състои в избирателното поглъщане на светлинната енергия от меланина, съдържащ се в ствола и луковицата на косъма, което води до термично разрушаване на космения фоликул.

Дължината на вълната на лазера е ключов фактор влияещ върху ефикасността на процедурата. Диодният лазер с дължина на вълната 808 nm е считан за златния стандарт в лазерната епилация.

Предимства на лазерната епилация

Лазерите са полезни за премахване на нежеланото окосмяване от лице, крака, ръце, подмишниците, бикини линията, гръб и други области.

Предимствата са:

Прецизност и точност. Лазерът може избирателно да бъде насочен към тъмни, груби косми, оставяйки кожата наоколо неповредена.

Скорост. Всеки импулс на лазера отнема част от секундата и могат да се третират много косми в едно и също време. Лазерът може да третира площи приблизително с размерите на една четвърт на всяка секунда. Малки области като горната устна могат да бъдат третирани за по-малко от една минута, а големи площи, като гърба или краката, могат да отнемат до един час.

Предвидимост. Повечето пациенти имат трайно обезкосмяване след средно пет до осем сесии.

Как да се подготвите за процедурата?
Лазерната епилация е повече от просто премахване на нежеланото окосмяване. Това е процедура, която изисква обучение за изпълнение и носи потенциални рискове. Преди да си направите лазерна епилация, можете внимателно да разгледате и пълномощията на терапевта, извършващ процедурата.

Ако планирате да се подложите на лазерна епилация, трябва да ограничите скубане, кола маска и електролиза в продължение на шест седмици преди започване на лечението. Това е така, защото лазерът е насочен към корените на космите, които ще са временно отстранени от кола маска или скубане.

Вие също трябва да избягвате излагането на слънце в продължение на шест седмици преди и след процедурата. Излагането на слънце прави лазерната епилация по-малко ефективна и появяването на усложнения е по-вероятно.

Какво да очаквате по време на процедурата?
Точно преди процедурата, окосмяването, което ще бъде третирано, трябва да е подрязано до 1-2 милиметра над повърхността на кожата. Лазерното оборудване ще бъде коригирано и настроено в зависимост от цвета, дебелината и местоположението на космите, които се третират, както и от вашия цвят на кожата.

 

 

Запази час
loading...