Спа Маска Винотерапия
Информация
Матираща маска за склонна към омазняване кожа. Носи фин аромат на червено вино. Съдържа екстракт от семки на грозде, които за естествени полифеноли и екстракт от вино, активно подхранва има регулиращо себума действие върху кожата. Омекотява, балансира, подхранва и има противовъзпалителен ефект.
Предимства:
- Естествен полифенол от червено вино.
- Дава нова жизненост на кожата.
- Регенерира уморената и стресирана кожа.
- Омекотява и придава ново и свежо сияние.
Употреба:
Нанесете плътен слой върху почистената кожа на лицето, шията и деколтето. Оставете 15-20 минути да подейства. Отстранете с влажен компрес. Предназначена е само за външна употреба и е препоръчително да се използва 2 пъти седмично.
Размер: 60мл.
Документи за сваляне
Активни съставки
Екстракт от Вино
В гроздето и виното се съдържат полифеноли от групата на флавоноидите, около 4000 до 5000 вторични растителни съединения, като нови непрекъснато се откриват. Химическите съединения в червените вина са отговорни за медицинските свойства на виното. Полифенолите имат стягащо действие и образуват цвета на виното. Фенолите включват танини, които влияят върху аромата и вкуса на виното. Голяма част от фенолите се създават при процеса на смачкването на гроздето. Фенолите, органичните съединения, дъбилните вещества и оцветителите предотвратяват вредите от свободните радикали. Екстрактът от вино има успокояващо действие, подобрява еластичността, хидратира кожата.
Екстракт от Маслина
Маслиновото дърво е уникално растение с произход предимно региона на Средиземно море, наречен още 'люлката на човечеството', и е придобило културно-историческо значение, благодарение на полезните плодове, листа и масло. Плодът на маслиновото дърво е маслината, която без специални обработка не може да се яде сурова поради горчивия й вкус и нейната твърдост. Цветът на маслината зависи от степента на нейната зрялост. Зелената маслина все още не е напълно узряла, но вече е годна за консумация (оттук и името - зелена маслина). Когато маслината узрее напълно, тя променя цвета си и става черна. 90% от маслиновата реколтата от плодове се пресоват за производство на зехтин. В търговската мрежа маслините са предимно разпространени в преработен вид, (пълни с бадеми, чушки, без костилка в маринована форма). Без по-нататъшни мерки за консервиране, маслините в олио имат много дълъг срок на годност дори и без допълнителни методи на съхранение, това е много важно за горещите средиземноморски страни. Екстрактът от маслина предоставя на кожата така необходимата свежест и жизненост.
Екстракт от Розмарин
Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.
Масло от Семена на Грозде
Гроздето е \'кралски плод\', богат на захари, витамини (А, В1, В2, В5, В6, B9, E, PP, P), на минерални елементи и плодови киселини. Гроздовите семки са източник на е изключително ценно масло с до 96% ненаситени и полиненаситени мастни киселини с висока биологична стойност. Маслото от зърна на грозде съдържа до 71% от най-важната линолова киселина. То предоставя всичко необходимо за здравия вид на кожата и я снабдява с енергия.
Слънчогледово Масло
Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.