Релаксиращ Крем За Баня


- Ефект: Еластичност
- Тип кожа: Всички типове кожа
- Всички типове кожа
Информация
Освежаващ ароматен таласо крем за баня. Подарете истинско СПА изживяване на вашето тяло с помощта на хидратиращата формула, обогатена с масло от сладък бадем и натурален екстракт от кафяви водорасли. Жизненият кофеинов комплекс подпомага процесите на стягане на кожата. Преживейте ново копринено усещане след баня. Текстурата е лека, не се пени и е подходяща за джакузи.
Предимства:
-
Хидратира кожата.
-
Активно повлиява целулита и стяга кожата.
Употреба:
Нанасяйте след баня или използвайте в джакузи.
Размер: 200 мл.
Характеристики
Документи за сваляне
Активни съставки
Алгин - полизахариди от кафяви водорасли
Соли и естери на алгиновата киселина. Алгинати - това са полизахаридите, които са част от клетъчните мембрани, получени от кафяви водорасли. В козметиката се използват като сгъстяване, стабилизиране и желиращи вещества, т.е. при направата на овлажняващи гелове и маски за лице.
Глицерин - вискозна течност, която може да се смесва с вода
В свободната си форма това е бистра, вискозна течност със сладък вкус, която може да се смесва с вода във всякакво съотношение. В свързаната си форма глицеринът е компонент на лецитин и на всички природни масла и липиди. В козметичната индустрия глицеринът се използва като посредник в задържане на влагата в кожата.
Екстракт от Маслина
Маслиновото дърво е уникално растение с произход предимно региона на Средиземно море, наречен още 'люлката на човечеството', и е придобило културно-историческо значение, благодарение на полезните плодове, листа и масло. Плодът на маслиновото дърво е маслината, която без специални обработка не може да се яде сурова поради горчивия й вкус и нейната твърдост. Цветът на маслината зависи от степента на нейната зрялост. Зелената маслина все още не е напълно узряла, но вече е годна за консумация (оттук и името - зелена маслина). Когато маслината узрее напълно, тя променя цвета си и става черна. 90% от маслиновата реколтата от плодове се пресоват за производство на зехтин. В търговската мрежа маслините са предимно разпространени в преработен вид, (пълни с бадеми, чушки, без костилка в маринована форма). Без по-нататъшни мерки за консервиране, маслините в олио имат много дълъг срок на годност дори и без допълнителни методи на съхранение, това е много важно за горещите средиземноморски страни. Екстрактът от маслина предоставя на кожата така необходимата свежест и жизненост.
Жива Морска Вода
Живата морска вода се получава от брега на морето (област Бретан във Франция). Морската вода е обградена от гранитно формирование и се филтрира със слой от пясък. Поради този филтрационен процес се отстраняват моновалентните соли като калий и натрий. Съставът на микроелементи се запазва, неговата концентрация всъщност се увеличава, като например манган от 0,27% на литър се увеличава до 3.34% на литър. Цинк от 0,98% на литър се увличава до 8,5% на литър. Живата морска вода повишава стимулирането на липиди в епидермиса и по този начин подобрява съдържанието на влага, засилва връзките между базалната мембрана и колаген 4, който от своя страна регулира влагата в кожата. Това допълнително стимулира синтеза на hemidesmosomes (точкови влакна) и оптимизира връзките между базалните клетки и базалната мембрана, което има положителен ефект върху храненето на кожата и нейното равновесие. Живата морска вода действа на организма по специфичен начин и води до неговото пълноценно укрепване.
Кофеин
Кофеинът се съдържа в семена и листа на чай и кафе, в какаови и кола дървета. В най-големи количества се сдобива от листата на чая и като продукт при производството на безкофеиново кафе. Кофеинът стимулира процеса на разграждане на липидите, стимулира и тонизира. Ускорява дренирането на течности и подобрява кожата чрез стимулиране синтеза на колаген.
Олио от Сладък Бадем
Бадемовото олио е почти без миризма, без цвят, получено от ядките на дървото сладък бадем. Те се почистват, студено пресоват се и филтрират за производство на бадемово олио. То е популярно в козметиката, защото е едно от най-стабилните растителни олиа и има неутрален мирис и вкус. Има добри оклузивни свойства, превръща се в добър овлажнител и предпазва кожата от изсушаване. Олиото от сладък бадем е класическо масажно масло, то прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и всяка възраст. Неговият липиден състав е най-близък до човешкия и поради доброто му въздействие се нарича още 'кожно' масло. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Има много добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа. Не дразни и не предизвиква алергични реакции.
Хидролизиран Житен Протеин
Хидролизираният житен протеин се добива от зърна на пшеница. Той подобрява капацитета на задържане водата в кожата, има възстановяващо и успокояващо действие. Кожата е хидратирана в дълбочина, тенът й е превъзходен.
Хлорела Вулгарис /водорасло/
Това е една от най-търсените и ценни представители на семейството на водораслите. Изключително богата на липиди, Хлорела Вулгарис се използва широко във фармацевтичната промишленост, козметологията и медицината. Изследванията посочват, че се употребява в профилактиката на ракови заболявания, а върху кожата има силен стягащ ефект.