Масло от Купуаку - вид орех
Публикуван на:
Последна редакция:

1 от 1

Маслото от купуаку се добива от южноамериканските гори (Амазония) и е аналог на масло от шеа и кокосово масло. Маслото се получава от големи плодове с тегло приблизително 1 кг. чрез пресоване. Те растат на дърво, което близко до какаовото дърво. Мастните му киселини и техните свойства са сходни с тези на другите видове масла. Високата концентрация на ненаситени мастни киселини, 41% олеинова киселина, 27% наситени мазнини и фитостерол правят маслото от купуаку много ценен липид. То притежава висока водозадържаща способност, противовъзпалително действие и е подходящ за много чувствителна кожа. Маслото от купуаку прониква малко по-бавно в сравнение с другите масла и има дълготраен ефект върху кожата.