Екстракт от Бял Чай
Белият чай се познава като чаено растението с високо качество. Първите малки листа и пъпки, които се отворят, са все още увити заедно и имат сребрист мъх. Когато тези малки листа се берат преди изгрев слънце, този сребрист мъх се запазва и листата изглеждат бели. Белият чай следователно е много по-специален от зеления и се нарича още Pai Mu Tan ('сребърна игла'). Обработка и брането на белия чай са много трудни и все още извършва на ръка. Цената на един килограм бял чай достига до 3000 долара. Първите пъпки и малки листа съдържат три пъти повече полифеноли и флавоноиди. Сладкият аромат го прави особено популярен. Белият чай се счита за император сред чайовете. Той има стимулиращ ефект и подобрява концентрацията. Китайците казват "Зеленият чай е добър за здравето, а белият - за красота".