Назад до Зряла кожа

Предпазващ Дневен Крем

Арт.№: 1287 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
47.00
 
лв.
Валидност на промоцията
Неналичен
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Предпазващ Дневен Крем
Предпазващ Дневен Крем

Информация

Активни съставки

Algohydrane - активен комплекс с водорасли

Algohydrane е смес от олигозахариди, екстракт от водорасли и йонизирана морска вода. Веществата са добити по естествен път от океана - кафяви водорасли и микроводорасли хлорела вулгарис. Algohydrane е много подобен на веществата в човешкия кожата. Algohydrane е способен да съхранява голям обем влага и в същото време предпазва кожата от стрес, той е много ценна активна съставка в състава на високо ефективни козметични продукти. Предпазва кожата от изсушаване, реструктурира хидро-липидната бариера на кожата и съхранява и защитава минералите в кожата по-дълго.

Strukturine® - лифтинг съставка

Активна съставка, получена от сладка бяла лупина (Lupinus Albus), богата на нискомолекулярни глутаминови пептиди и олигозахариди. Подобрява синтеза на структурни протеини и епидермални липиди в полза на процеса на заздравяване целостта на роговия слой. Защитната функция на кожата се подобрява и засилва.

UVA Филтър

Ефективно предпазва от дълговълновата слънчева радиация, която съставлява 90% от слънчевата светлина. Слънцето е причина за фотостареенето на кожата, което се изразява в образуване на бръчки, намаляване на еластичността на кожата, пигментни петна и понижаване на имунните функции на организма. Дори и без слънчеви бани ние сме изложени на UVA излъчване по-често, отколкото смятаме – дори при облачно небе, на сянка и зад прозорците.

UVB Филтър

Ефективно предпазва от късовълновата слънчева радиация, която представлява 10% от слънчевата светлина. UVB лъчите атакуват епидермиса. Тези изключително агресивни лъчи причиняват изгаряне, както и потенциални необратими вреди, като променят ДНК в клетките на кожата.

Витамин Е

Незаменимият витамин Е е един от трите най-често използваните витамини в грижата за кожата (в допълнение към витамин А и Д-пантенол = провитамин B5). Неговото химично наименование е алфа-токоферол. Той се среща естествено в масла от зародиш, особено в покълнало жито и соево масло. Витамин Е принадлежи към мощната група прехващачи на свободни радикали, жизненоважни за клетъчната защита. Много изследвания вече са доказали, че този витамин играе основна роля в предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания. Той се регенерира и удължава живота на клетките, стимулира кръвообращението и потиска образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Витамин Е участва в: защитата на клетките срещу свободните радикали, клетъчното дишане, кръвообращението, функционирането и укрепването на нервите. Други доказани действия на витамин Е са: стабилизиране на мембранните липиди, повишаване влагата в кожата, изглаждане на бръчките, подобряване на външния вид на кожата, повишаване еластичността й, предотвратяване процеса на стареене, предизвикан от UV радиация.

Морска Коприна

Морската коприна се извлича от влакна на мидени черупки и се състои от фибрин (копринен протеин), еластин и колаген. Тези активни вещества стимулират синтеза на колаген I и колаген III, увеличават синтеза на кератин, доставят влага и имат стягащ ефект върху кожата. Морската коприна подобрява качеството на съединителната тъкан в роговия слой на кожата тя става по-опъната и еластична.

Олио от Авокадо

Студено пресовано растително масло, което се добива от месото на плода авокадо, с много висок процент на ненаситени мастни киселини, витамини А, B, D, E, лецитин и фитостероли. Клиничните проучвания показват, че масло от авокадо по-лесно се абсорбира от кожата, отколкото много други масла. Неговият неосапуняем компонент, avocadol, прави това масло с изключително добра поносимост. Освен с витамини, маслото е пълно антиоксиданти и фитохимикали, което го прави идеален избор за грижа за кожата. Прониква лесно в кожата, без да я оставя мазна. Естественото олио е с жълтеникав до червен цвят. Маслото изключително лесно се разнася по кожата, абсорбира се добре, отлично хидратира и има прекрасен изглаждащ ефект върху кожата.

Някои от предимствата на маслото от авокадо са следните:

  • Той е перфектен овлажнител за суха кожа поради своята плътност.
  • Витамин Е и лецитинът в авокадото помагат за стимулиране на колагена в кожата, придават й стегнатост и помагат в борбата с признаците на преждевременно стареене.
  • Маслото от авокадо също помага за заличаване на тъмните кръгове поради високото съдържание на витамини и мастни киселини. Освен това подхранва деликатната кожа под очите и я поддържа мека и без бръчки.
  • Можете също да го използвате върху косата си, за да предотвратите сух скалп, пърхот и косопад.
  • Витамин Е в авокадото също намалява вредата от ултравиолетовите лъчи

Олио от Макадамия

Олио от макадамия се добива от орехите на растението, разпространено предимно в Австралия, Африка и на Хаваите. Макадамията има близка прилика с лешник. Високото съдържание на палмитолеинова киселина прави олиото особено поносимо от кожата. Олиото от макадамия предпазва от дехидратация, много добре се абсорбира от кожата и допринася за регенерацията й.

loading...