Назад до Чувствителна кожа

Овлажняваща Маска

Арт.№: 11480 Принтирай
ППЦ:
 
лв.
 
лв.
58.00
 
лв.
Валидност на промоцията
до
Неналичен
Направи запитване
отговаряме бързо
Добави в любими
Твоите любими продукти
Рейтинг:
Овлажняваща Маска
Овлажняваща Маска

Информация

Характеристики

Ефект
Блясък, избистряне, освежаванеБръчки по лицетоБръчки по шия и деколтеЕластичностКашмирена мекотаПодхранванеРегенерация, възстановяванеХидратация
Тип кожа
Всички типове кожаЗряла кожаМлада кожаСмесена към суха кожаСуха лющеща се кожаЧувствителна кожа

Активни съставки

Екстракт от Маслина

Маслиновото дърво е уникално растение с произход предимно региона на Средиземно море, наречен още 'люлката на човечеството', и е придобило културно-историческо значение, благодарение на полезните плодове, листа и масло. Плодът на маслиновото дърво е маслината, която без специални обработка не може да се яде сурова поради горчивия й вкус и нейната твърдост. Цветът на маслината зависи от степента на нейната зрялост. Зелената маслина все още не е напълно узряла, но вече е годна за консумация (оттук и името - зелена маслина). Когато маслината узрее напълно, тя променя цвета си и става черна. 90% от маслиновата реколтата от плодове се пресоват за производство на зехтин. В търговската мрежа маслините са предимно разпространени в преработен вид, (пълни с бадеми, чушки, без костилка в маринована форма). Без по-нататъшни мерки за консервиране, маслините в олио имат много дълъг срок на годност дори и без допълнителни методи на съхранение, това е много важно за горещите средиземноморски страни. Екстрактът от маслина предоставя на кожата така необходимата свежест и жизненост.

Екстракт от Овес

Овесът е широко разпространена зърнена култура с произход от Африка. От древни времена овесът е добре познат на фито-медицината и се е ползвал като домашно приготвено лекарство. Овесът има силни защитни свойства и се прилага при кожни обриви, екзема и измръзване. Учените са открили около хиляда различни вещества в овеса, от тях най-значими за козметиката са: аминокиселини, витамини, баласти, микроелементи и флавоноиди. Овесът има противовъзпалително и заздравяващо раните действие, притежава и антибиотичен ефект. Той успокоява кожата и я прави мека и еластична, подобрява защитните и възстановителни й функции. Високото съдържание на микроелементи манган и цинк, много незаменими мастни киселини и витамини от В-групата е допълнително предимството на овеса. Предпазва от загуба на влага, чрез което хидратацията става значително по-трайна.

Екстракт от Розмарин

Изключително ароматен и съживяващ растителен екстракт, който засилва чувството на благосъстояние, стимулира кръвообращението и действа бактерицидно. Екстрактът от розмарин се добива от цветовете и листата на растението, с нотки на евкалипт, камфор, смола и леко горчив вкус. Името розмарин е взето от латински ros marinus, и означава 'морска роса'. Екстрактът от розмарин е мазен - дължи се на слънчогледовото масло. Листата на розмарина съдържат силно етерично масло и са богати на феноли. Външно, розмаринът действа за стимулиране на кръвообращението и следователно се използва за бани при лечението на сърдечно-съдовата недостатъчност, както и циркулационни нарушения, а също подагра и ревматизъм. Маслото от розмарин има силен антисептичен ефект, изключителен антиоксидант и предпазва кремовете от гранясване. Екстрактът от розмарин действа като мощен активно бактерицидно вещество, без да дразни чувствителността на кожата. На роговите клетки екстрактът от розмарин предлага защита срещу оксидативен стрес, вредни влияния на слънцето и околната среда. Често се разглежда като прехващач на свободните радикали. Розмаринът е активно вещество, което засилва метаболизма, той е един от огнените елементи, и е най-важното от 'червените масла'.

Масло от Ксимения - вид жълта слива

Ксимения /Ximenia americana/ е малко разклонено дърво със сходни на слива жълти плодове, което произхожда от Етиопия и саваните на Африка, но се среща и в Австралия, Индия и в Америка. Ксимения има прилика със сандалово дърво и се нарича също 'фалшиво сандалово дърво'. Цветовете на ксимения са зеленикавобели със силен, изключително приятен аромат. Плодовете са с размер на слива с елипсовидна форма и когато узреят получават жълт или оранжев цвят. Тези плодове имат ядка, която съдържа 68 - 75% масло. Маслото от ксимения е богато на ненаситени мастни киселини, приблизително 96%. То също така съдържа 40 - 56% олеинова киселина и 5 - 15% ксименова киселина, това са само част от най-важните им вещества. Маслото от ксимения има значителна хранителна стойност, омекотява, хидратира и ревитализира кожата по естествен път. Помага да се запази целостта на клетъчната стена и има ефект против стареене на кожата.

Масло от Мафура

Дървото Мафура (Мити-Май, по известно като Махагон) е вечнозелено с бавнорастяща твърда дървесина, което е достига на височина до 30м. Мафурата има гладка, червеникавокафява кора, тъмни гладки листа и кремаво жълти цветове с приятен аромат. Тя е позната от африканската медицина и от традиционната козметика. Всички части на това дърво - листата, кората и семената се използват. Високото съдържание на мононенаситена олеинова киселина (45 - 55%) осигурява добра устойчивост на маслото. Маслото от мафура също е с високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина (8-13%) + линоленова киселина (1.5%), която тялото не е в състояние да синтезира по естествен път. Маслото от мафура при досег с кожата се преобразува в биологично активни вещества, които лекуват рани, имат антибиотични и противовъзпалителни свойства.

Олио от Жожоба

Олиото от жожоба се добива от орехоподобните семена на пустинното растение жожоба (основни области на отглеждане: Калифорния, Аризона, Мексико).То е уникално в целия растителен свят, от химична гледна точка всъщност то е течен восък (при стайна температура) и практически не гранясва. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с алкохоли. Свойствата му са подобни на тези на китовата мас, която е била използвана в миналото. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Нанесено върху кожата създава невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.

Олио от Сладък Бадем

Бадемовото олио е почти без миризма, без цвят, получено от ядките на дървото сладък бадем. Те се почистват, студено пресоват се и филтрират за производство на бадемово олио. То е популярно в козметиката, защото е едно от най-стабилните растителни олиа и има неутрален мирис и вкус. Има добри оклузивни свойства, превръща се в добър овлажнител и предпазва кожата от изсушаване. Олиото от сладък бадем е класическо масажно масло, то прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и всяка възраст. Неговият липиден състав е най-близък до човешкия и поради доброто му въздействие се нарича още 'кожно' масло. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Има много добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа. Не дразни и не предизвиква алергични реакции.

Слънчогледово Масло

Маслото се получава чрез горещо пресоване на слънчогледови семена. То съдържа глицериди на олеиновата киселина (33%), линоловата киселина (55%) и малко свободни мастни киселини. За отстраняването им, слънчогледовото масло се обработва със слаб разтвор на натриева основа и след промиване с вода се филтрува през абсорбционна глина. Цветът му е светложълтеникав, със слаба свойствена миризма и приятен маслен вкус. То също е полуизсъхващо масло, подхранва кожата и й придава еластичност. Заради благотворното му влияние върху нея влиза в състава на много козметични продукти и масажни масла.

Хиалуронова Киселина - мощен хидратант

Единственото по рода си средство за свръх хидратация. Jean d'Arcel cosmetique използва висока концентрация биотехнологична хиалуронова киселина, която показва отлични биологични свойства и силен ефект. Хиалуроновата киселина е съществена част от извънклетъчното пространство и допринася не само на способността за задържане на вода от кожата, но и на възстановителния механизъм на тъканите. Хиалуроновата киселина привлича и задържа водни молекули около клетката си в кожата. Една молекула хиалуронова киселина може да се свърже с вода до 600 пъти от собственото си тегло. Нискомолекулярната хиалуронова киселина се използва за проникване в по-дълбоките слоеве на кожата за интензивна хидратация и дълбоко въздействие, а високомолекулярната хиалуронова киселина се използва за постигане на хидратация на повърхността на кожата. В резултат на това съдържанието на влага в кожата се увеличава значително. Кожата е значително по-гладка, тонуса и еластичността й се подобряват, малките бръчки се заличават.

loading...